Vezeti: Komáromy Zoltán
Helyszín: Napfényes Gyógyközpont - 1066 Budapest, Teréz krt. 46. (Mark Center épülete)    •    Ár: 27000 Ft
Előzetes jelentkezés:
Ha a tanfolyamnak nincs kiírt időpontja vagy a fenti időpont nem megfelelő, kérjük, kattintson ide!


A tanfolyam helyszínén nincs mód a befizetésre. Kérjük, hogy előzetes jelentkezés és befizetés nélkül ne menjen a tanfolyam helyszínére.

Ez az egyik legizgalmasabb tanfolyamunk! Kis átalakításokkal még érdekesebbé tettük, hogy minden résztvevőnk számára élvezetes legyen.

A kétnapos, különleges foglalkozás alatt röviden megismerkedünk a rózsaablakokkal, történetükkel, szakrális geometriájukkal. Rózsaablakokat szerkesztünk és rajzolunk a középkori elvek betartásával. A mintákat átdolgozzuk üvegre, majd üvegfestékkel kifestjük. Megismerkedünk olyan egyszerű technikákkal, melyekkel könnyedén tudunk létrehozni rózsaablakokat vagy mandalákat. A tanfolyamot vetítések teszik színesebbé, melyek a gótikus építészetről, a rózsaablakok történetéről és a színek világáról szólnak.

A műhelymunka ideális ajándék készítésére is. A foglalkozás nem igényel jártasságot a témában, bárki részt vehet rajta!

A tanfolyamot ritkán indítjuk, kérjük, időben jelentkezz a túljelentkezés miatt!

Pár kép a korábbi foglalkozásokról:

Tanfolyami videó:

Mit fogunk megtanulni a workshopon?

 • Röviden megismerjük a Szakrális Geometria alapjait, az alapvető szerkesztéseket és mögöttes szimbolikájukat
 • Elsajátítjuk, hogy hogyan kell előkészíteni, elkezdeni és befejezni egy rózsaablak mintát, hogy mit mi után érdemes csinálni.
 • Megismerkedünk olyan egyszerű technikákkal, melyekkel könnyebbé és élvezetesebbé tudjuk tenni a rózsaablakok valamint a mandalák tervezését
 • Megtanuljuk azokat a trükköket, melyekkel látványos hatást érhetünk el a mintáink kivitelezésénél
 • Lehetőséget biztosítunk több, saját minta kidolgozására is

Kinek való ez a hétvége?

 • Mindenkinek, aki teljesen kezdő, és azoknak is, akik már járatosak valamilyen művészeti ágban.
 • Kiemelten ajánljuk azoknak akikett érdekel a mandalák világa és a formák mögöttes szimbolikája, jelentése.
 • Valamint azonknak is akiknek kevesebb a kézügyessége, ugyanis a tanfolyami eszközökkel ügyesen ellensúlyozni tudjuk az esetleges hiányosságainkat

További tudnivalók:

 • A workshop időtartama: 2 hétvégi nap, reggeltől kora estig
 • A kurzuson bárki részt vehet, aki betöltötte a 15. életévét.
 • Egyébként a részvételhez nem szükséges semmiféle előképzettség

A részvételi díj tartalmaz minden alapanyagot és segédanyagot!

További képek a rózsaablakok világából:

Komáromy Zoltán

1978-ban születtem Budapesten. Már gyermekkoromban is érdeklődést mutattam a rajzolás iránt, előszeretettel rajzoltam geometrikus formákat. Elmélyülten tudtam játszani az akkori építő játék készlettekkel. Kisiskolásként legfiatalabbként többedmagammal rövid repülőutat is nyertem egy a Malév által meghirdetett rajzpályázaton, azóta is él bennem az alkotási vágy. Grafikusként dolgozom a Napfényes Élet Alapítványnál, mellette szabadidőmben organikus csobogókat is tervezek, készítek.

Váradi Tibor révén ismerkedtem meg az antropozófikus szellemtudománnyal. Egy idő után a munkám során felmerült bennem, hogy bizonyos formák, szimbólumok, térbeli testek mit jelentenek, és milyen szellemi tartalmakat hordoznak. Tudni szerettem volna, hogyan lehetne belevinni a szakmai életembe a szellemtudományi tanításokat. Sokáig kutattam, tanulmányoztam külföldi tudósok munkásságát e téren (pl. Rudolf Steiner, Paul Schatz, George Adams, Lawrence Edwards, Helmut Warm, Drunvalo Melkizedek) majd az idő közben egyre gyarapodó tapasztalataim  és meglátásaim alapján egy olyan kreatív tanfolyamot állítottam össze, ami szerkesztéseken, térbeli építésen, rajzoláson és modellezésen keresztül világít rá szellemtudományi összefüggésekre. Idestova 10 éve tartok szakrális geometria tanfolyamokat különböző témákban illetve rendszeresen publikálok az alapítvány Manifesztum című kéthavonta megjelenő holisztikus folyóiratában, valamint előadásokat is tartok. Többször is részt vettem és veszek az angliai (Nailsworth-i) antropozófus projektív geometria konferenciákon, ahol előadásokat és prezentációkat tartok a témában.

Legutóbbi kutatásaim eredményeit gyakorlatias módon adom át a tanfol