6 tipikus akvarell hiba, amit el kell kerülnöd

Az iskolában mindannyian festettünk vízfestékkel, de mégsem tanultuk meg jól, hogyan is kell használni. 

Az akvarell festés egy rendkívül szórakoztató hobbi sokak számára. Kevés eszköz kell hozzá, gyorsan elkészül, nem mérgező, és rengeteget lehet fejlődni benne. Mint mindennek, ennek a technikának is vannak alapvető fogásai, amit érdemes megtanulni. 

akvarell

Amikor elkezdesz akvarellel festeni, jobb, ha ezt a néhány hibát nem követed el.

 

1. Nem akvarell szerűen festesz, hanem olaj szerűen

Mit jelent ez? Az akvarellnél gyakorlatilag színes vízzel festesz, olajnál pedig vastagon a festékkel. Amikor gyerekkorunkban az iskolában temperával festettünk, az volt ilyen, hogy jó vastagon próbáltunk festeni. De miért? azért, mert próbáltunk sárgát  vinni a kékre, de mivel nem ment (mert zöld lett) egyre vastagabban kezdtünk festeni. És itt álljunk is meg. Tudnod kell egy dolgot: vannak fedő és vannak átlátszó (lazúr) festékek. Ez azt jelenti, hogy ha egy átlátszó festékkel szeretnénk lefedni egy korábbi réteget, az soha soha soha nem fog sikerülni. És amit tudnod kell: az akvarell átlátszó festék. Nem érdemes vastagon festeni akkor sem fog takarni. Egy sárga csak úgy lesz sárga a papíron, ha a fehér papírra festem. a másik probléma a fehér. Az akvarellben nincs fehér, hanem a papír fehérje a fehér. Ha fehéret szeretnél, ki kell hagyni.  

2. Nem várod meg, hogy megszáradjon

Miért van az, hogy a képed úgy szárad meg, hogy térképszerű foltok lesznek rajta. Alapvetően kétféle festési mód van, lehet száraz papírra és nedvesre festeni. A félig nedves papíron keletkeznek a ronda foltok. Azt jegyezd meg, hogy a következő réteg festék előtt vagy szárítsd meg a papírt, vagy teljesen nedvesen menj rá. Persze ha már profi vagy, direkt kihasználhatod a ronda fajta megszáradást, de addig inkább kerüld el.

3 Ne kövesd túlzottan az előrajzolt kontúrokat

Az akvarellben megengedett ceruzával előrajzolni  a képet, és még az sem baj, ha a kész képen látszanak a vonalak. Viszont ha egy igazi friss képet szeretnél festeni, azt javaslom, hogy a festésnél ne kövesd a körvonalat, mert akkor kifestőkönyv lesz belőle, és az meg már megvolt az általánosban. 

4. Ne add fel!

Mindig eljön az a pont, amikor kimondod magadban, hogy “Na ez már nem lesz jobb, abbahagyom”, vagy “Ezt már nem lehet kijavítani”. Ez a kilépési pont, ilyen mindenkinek van, és ha itt kiszállsz, nem leszel jobb soha. Fejlődni viszont csak akkor tudsz, ha felismered ezt a kilépési pontot, és úgy döntesz, hogy ha csak egy ecsetvonást is, de még megteszel. Egy idő után rájössz, hogy egy látszólag elrontott képen még sok mindent tudsz tenni. Végül is mi bajod lehet?

5. Addig dörzsölöd a papírt, amíg szétmorzsolódik

Ez a papír minőségétől függ. A gyenge minőségű papír szétmorzsolódik a sok macerálástól. Két lehetőséged van: vegyél jobb papírt, vagy fess úgy, hogy kevésszer érj hozzá a papírhoz. Vegyél széles ecsetet, és kevés, de nagy ecsetvonásokkal fess.

6. hagyj fehér részeket a papíron

Ez egy fontos dolog a végére. Főleg kezdőként él az bennünk, hogy minden részt ki kell tölteni. Olajnál ez nem is rossz, akvarellnél viszont frissebb a kép, ha vannak kihagyott részek. Ettől válik az egész festményed könnyeddé 

Még sok ilyen tanácsot tudnék adni, de ezeket inkább személyesen mondom el az akvarell workshopokon. Nem az a lényeg, hogy sok ilyet tudj, hanem az, hogy amiben Te akadsz el, abban legyél megsegítve.  

Szeretettel várunk kezdő festészeti workshopjainkra, ahol egy jó csapatban alkothatsz, megismerve a festés alapjait. A kurzusokon nem csak a technikáról lesz szó, hanem arról is hogyan használhatod a festést arra, hogy boldogabb életet élj.

Megnézem, mik indulnak mostanában
akvarell
2018-08-25T09:15:17+00:00
Önismereti tanfolyamok

Lelkiség, önismeret

KECSKEMÉTEN!
2019. október 10-től, 18-20h
– 5 alkalom csütörtök esténként
5 alkalmas tanfolyam, melyben kulcsokat kapsz a sikereses élet legfontosabb témáihoz:
• Hála, öröm, boldogság
• Kezdeményezés, megvalósítóerő, bátorság
• Önelfogadás, önbecsülés, önszeret
• Célok, értékrend, motiváció
• Bizalom, elfogadás, szeretet

ÚJ VIDEÓ!
2019. szeptember 21-22. (Szo-V), 9-16h
Az Enneagram általi felismerések révén jobban megértheted magad, felszabadulhatsz és lehetőséget kapsz, hogy teljesebb életet élj!

2019. október 5-6. (Szo-V), 10-17h
A tanfolyamot 2 változatban – hétvégi és hétköznap esti – is rendszeresen meghirdetjük.
A Sajátmese a lélek számára olyan éltető erők forrása, mint a test számára a finom és egészséges táplálék. A lélek ugyanúgy éhezi a mesét, mint a test az ételt.

2019. szeptember 16-tól, 18-21:30h
– 7 alkalom hétfő esténként
Az egyes csakrákhoz tartozó erőink aktiválására, és az egyéni elakadások kezelésére a meseterápia segítségével.

A párkapcsolati enneagram tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

Az Enneagram II. tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

Önismereti tanfolyamok

Művészet, kreativitás

2019. december 7-8. (Szo-V), 10-17h
Kétnapos festőtanfolyam, mely segít neked abban, hogy a kezdő lépéseket megtedd az akrilfestés birodalmában.

2019. november 23-24. (Szo-V), 9-16h

2019. szeptember 26. (Cs), 18-21h
2019. október 15. (K), 18-21h
2019. november 7. (Cs), 18-21h
2019. november 14. (Cs), 18-21h
2019. november 28. (Cs), 18-21h
2019. december 12. (Cs), 18-21h

Szakadj el a másolástól és fedezd fel egyéni festészeti stílusod!

Segítünk Neked jobbá válni abban, hogy bátran szembenézz az új kihívásokkal. Légy egyedi és válj kreatív, alkotó emberré!

Ismerkedj meg a vízfestés alapvető technikáival és fess le bármit, amit csak szeretnél!

Tanuld meg, hogyan fess másolás nélkül egyedi stílusú képet!

Minden festő elkezdte valahol. Ha olajjal szeretnél festeni, kezdd itt!

Készíts minél több egyedi képet olajjal! Szabadítsd fel a benned lévő kreativitást!

Ennek az eszköznek széles a hegye, így a húzott vonalvastagság variálható. A vonal irányával és a hegy tartási szögével szabályozható, hogy milyen vastag vonal kerül a papírra.

A hegyes toll vonalvastagsága attól függ, mekkora erővel nyomjuk rá a papírra. A hajszálvékony vonaltól a több milliméteresig terjed a szélessége. Kiválóan alkalmas folyóíráshoz és díszített betűkhöz.

Üvegfestészet és Szakrális Geometria workshop

A szépírás csúcsa az ecsettel írás. Nagy kézügyességet és kontrollt igényel, cserébe a legyszebb és leginkább élettel teli betűformákat adja.

Önismereti tanfolyamok

Spiritualitás

ÉVENTE CSAK EGYSZER INDÍTJUK!
2019. október 9-től, 18-20h
– 7+1 alkalom szerda esténként
Ízelítő a témákból:
A csakrák működése és sajátosságaik • csakrakapcsolatok • a hozzájuk kapcsolódó életterületek, betegségek • az egyes csakrákhoz tartozó pozitív és negatív elementálok • a harmonikus és diszharmonikus működésről • a csakrák tisztítása és erősítése

ÉVENTE CSAK EGYSZER INDÍTJUK!
A tanfolyam várható indulása: 2020. április
Ízelítő a témákból:
A földfejlődés és emberiségfejlődés kiemelkedő eseményei Krisztustól napjainkig • Michael-impulzus • az 52 szellemi alapelv • a közteslét eseményei • a Szent Grál titkai • egészség, betegség, gyógyulás • damaszkuszi élmény

A szellemtudományi haladó tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már elvégezték Az ember és a létezés titkai – bevezetés a szellemtudományba alaptanfolyamot, illetve azoknak, akik már rendelkeznek az alapvető szellemtudományos ismeretekkel.

ÉVENTE CSAK EGYSZER INDÍTJUK!
A tanfolyam várható indulása: 2020. február
Ízelítő a témákból:
Az ember és a világ szellemi felépítése • tudatszintek • planetáris inkarnációk, a Föld létének szellemi háttere • karma és reinkarnáció • angyalok és ellenerők • a köztes lét eseményei • szellemi praxis • beavatás és megvilágosodás

Értesülj időben tanfolyamainkról és előadásainkról, iratkozz fel az e-mail értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, valamint a termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastad és tudomásul vetted.

Vidéki tanfolyamainkhoz együttműködő partnereket keresünk!

Szeretnénk, ha tanfolyamaink vidéki városokba is eljutnának. Ehhez keresünk olyan partnereket, akik helyismeretük és kapcsolatrendszerük révén
tudnak segíteni vidéki a tanfolyamok megszervezésében. Amennyiben szívesen együttműködne velünk, kérjük,
keressen minket elérhetőségeinken.

 

Tanfolyamainkra bankkártyával is befizethetsz biztonságos kapcsolaton keresztül:

Napfényes Tanfolyamok