3 ok, amiért érdemes alkotni

A művészetek gyakorlása manapság fellendülőben van, és ennek nem is egy jó oka van.

Az elmúlt években újra nagy népszerűségnek örvendenek a különböző kreatív tevékenységek, mint például a rajzolás és a festészet. Ez egyrészről az interneten könnyen elérhető oktató anyagoknak köszönhető, más részről a tudatos jelenlét gyakorlását hirdető mindfulness mozgalomnak is. Számos kutatás jelent meg az alkotás pozitív lelki hatásairól.  Akár a rajzolás, festés, kötés, horgolás, a színező könyvek, vagy a zentange, mindegyik tagadhatatlanul hordoz valamit amire mindig is vágytál, a kifejezés örömét, és azt, hogy valami kézzelfogható, egyedi dolgot hozz létre. Még soha nem volt ilyen könnyű egy új kreatív dologba belevágni.

 

Az alkotás számos pozitív előnnyel jár az életedben, itt van a legfontosabb három ok, amiért érdemes valami kreatív dolgot keresned a hétvégére.

 

Alkotni jó!

A leginkább magától értetődő ok, amiért érdemes belevágnod a művészkedésbe nagyon egyszerű: alkotni élvezetes. Ahogy hangszeren játszani, táncórákat venni vagy új receptet kipróbálni sok örömet ad, úgy valamit saját kezűleg készíteni is rendkívül pozitív hatással van rád.

 

Növeli az önbecsülésed

Egy új hobbit elkezdeni, ami precizitást és odafigyelést igényel nem könnyű dolog. Ahhoz, hogy felszabadítsd a belső kreatív éned, szükséged van türelemre és kitartásra. Lehet hogy hetek is eltelnek, mire valahová jutsz a horgolásoddal, vagy a festményeddel, de amikor elkészül az alkotás, és látod, hogy ezt te készítetted, az önbizalmad, és az önbecsülésed hirtelen megugrik. Ha a szobád a saját alkotásaiddal van díszítve, akkor a személyiséged sokkal inkább kifejeződik a lakásban, sokkal inkább nyilvánvaló az, hogy téged érdekel, hogy mi vesz körül. A barátaid elismerését is könnyen kivívhatod, ha meglátják egy jól sikerült művedet.

 

Felszabadít a stressz alól

Bizonyított tény, hogy a kreatív alkotás hatékonyan csökkenti a stresszt, és a szorongást. A művészet terápiás hatása abban áll, hogy az alkotás során könnyebben ki tudod fejezni azt, hogy mi van veled, és még nem is kell erőltetned. Amikor képes vagy belemerülni egy alkotói folyamatba, és egy dologra koncentrálsz, az agyad megszabadul a hétköznapi élet kusza gondolkodási sémáitól, és belekerülsz az angolul “flow” -nak nevezett áramlás állapotba. Elengedettebb és pozitívabb leszel.  A folyamat közben hasonlót élsz meg, mint amikor meditálsz, de persze ez teljesen más, mivel itt fizikailag aktív vagy. Hogy ha még rendszeresen is alkotsz az nagyban hozzájárul lelki egészséged fenntartásához, és nem kell félned a kiégéstől.

 

Ha még nincs ilyen programod, tudunk számodra egy ilyet

Szeretettel várunk kezdő festészeti workshopjainkra, ahol egy jó csapatban alkothatsz, megismerve a festés alapjait. A kurzusokon nem csak a technikáról lesz szó, hanem arról is hogyan használhatod a festést arra, hogy boldogabb életet élj.

Megnézem, mik indulnak mostanában
2018-08-25T09:16:06+02:00
Önismereti tanfolyamok

Lelkiség, önismeret

A párkapcsolati enneagram tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

FESTŐI KÖRNYZETBEN, A PILISBEN!
Szeretettel várjuk az egészséges életmód iránt érdeklődőket és a testi-lelki megújulásra vágyókat egy szakemberek által vezetett ötnapos böjttáborba! A tábor során a közös böjtölés mellett testmozgás, művészeti foglalkozások és az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások teszik tartalmassá a programot.

Megvizsgáljuk a különböző tévesztési csapdákat és a lelkünk mélyén levő szenvedélyekkel, amiket átalakítunk erősséggé. Tehát mindazt, amit az első és második alkalmmal feltártunk, most tovább mélyítheted.

Az Enneagram általi felismerések révén jobban megértheted magad, felszabadulhatsz és lehetőséget kapsz, hogy teljesebb életet élj!

A tanfolyamot 2 változatban – hétvégi és hétköznap esti – is rendszeresen meghirdetjük.
A Sajátmese a lélek számára olyan éltető erők forrása, mint a test számára a finom és egészséges táplálék. A lélek ugyanúgy éhezi a mesét, mint a test az ételt.

Az egyes csakrákhoz tartozó erőink aktiválására, és az egyéni elakadások kezelésére a meseterápia segítségével.

Megnézzük minden típus fejlődési ívét (integrációs irányát). Ugyanakkor új látásmódot és módszereket sajátítunk el, hogy felismerjük és kezeljük saját karakterünket és a többi típust streszhelyzetben.

Önismereti tanfolyamok

Művészet, kreativitás

Kétnapos festőtanfolyam, mely segít neked abban, hogy a kezdő lépéseket megtedd az akrilfestés birodalmában.

Szakadj el a másolástól és fedezd fel egyéni festészeti stílusod!

4 napos, 2 teljes hétvégés akvarellfestő tanfolyam kezdők számára.
1. rész: az alapok
2. rész: a technikák

Minden festő elkezdte valahol. Ha olajjal szeretnél festeni, kezdd itt!

Ennek az eszköznek széles a hegye, így a húzott vonalvastagság variálható. A vonal irányával és a hegy tartási szögével szabályozható, hogy milyen vastag vonal kerül a papírra.

A hegyes toll vonalvastagsága attól függ, mekkora erővel nyomjuk rá a papírra. A hajszálvékony vonaltól a több milliméteresig terjed a szélessége. Kiválóan alkalmas folyóíráshoz és díszített betűkhöz. Ezzel az eszközzel az esküvői meghívókon sokszor látható díszes betűket tudjuk leírni rendezett, hivatalos formában vagy akár játékosan, könnyed vonalvezetéssel.

A szépírás csúcsa az ecsettel írás. Nagy kézügyességet és kontrollt igényel, cserébe a legyszebb és leginkább élettel teli betűformákat adja.

Hogyan rendezhetjük életünket, életterületeinket hagyományos művészi eszközökkel? Energetikai rendszerünk tisztítása, gyógyítása kreatív technikákkal, színekkel és érdekes gyakorlatokkal.

Mi a titka a katedrálisok gyönyörű ablakainak? Hogyan készíts te is lélegzetelállító mintákat? Ez a különleges, Szakrális Geometria workshopunk betekintést nyújt a mandalák lenyűgöző világába. Tudomány • Művészet • Spiritualitás

Lenyűgöznek a piramisok? • Érdekelnek az ősi szimbólumok összefüggései? • Szívesen elmélyülnél érdekes szerkesztésekben? • Különleges testeket építenél? • Milyen titkokat rejt egy egyszerű forma? • Hogyan fedezhető fel a geometria titkos nyelvezete? • Mi a jelentősége egy alakzatnak?
Szimbólumokról és jelentésükről különleges megközelítésben…

Szeretsz alkotni, de inkább társaságban tennéd, mintsem egyedül? Közös élmény-alkotásra hívunk, melyen látványos képeket készíthetsz előképzettség nélkül is! Gyere el a Festőestekre és fess egy különleges képet saját örömödre! Alkoss te is ragyogó színekkel, olajfestékkel mint a profik!

Önismereti tanfolyamok

Spiritualitás

Ízelítő a témákból:
A csakrák működése és sajátosságaik • csakrakapcsolatok • a hozzájuk kapcsolódó életterületek, betegségek • az egyes csakrákhoz tartozó pozitív és negatív elementálok • a harmonikus és diszharmonikus működésről • a csakrák tisztítása és erősítése

Ízelítő a témákból:
A földfejlődés és emberiségfejlődés kiemelkedő eseményei Krisztustól napjainkig • Michael-impulzus • az 52 szellemi alapelv • a közteslét eseményei • a Szent Grál titkai • egészség, betegség, gyógyulás • damaszkuszi élmény

A szellemtudományi haladó tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már elvégezték Az ember és a létezés titkai – bevezetés a szellemtudományba alaptanfolyamot, illetve azoknak, akik már rendelkeznek az alapvető szellemtudományos ismeretekkel.

Ízelítő a témákból:
Az ember és a világ szellemi felépítése • tudatszintek • planetáris inkarnációk, a Föld létének szellemi háttere • karma és reinkarnáció • angyalok és ellenerők • a köztes lét eseményei • szellemi praxis • beavatás és megvilágosodás

Vidéki tanfolyamainkhoz együttműködő partnereket keresünk!

Szeretnénk, ha tanfolyamaink vidéki városokba is eljutnának. Ehhez keresünk olyan partnereket, akik helyismeretük és kapcsolatrendszerük révén
tudnak segíteni vidéki a tanfolyamok megszervezésében. Amennyiben szívesen együttműködne velünk, kérjük,
keressen minket elérhetőségeinken.

 

Tanfolyamainkra bankkártyával is befizethetsz biztonságos kapcsolaton keresztül:

Napfényes Tanfolyamok