Lehet, hogy ezt már sokszor hallottad, de az élet egyik fontos receptje így hangzik:  

Ne bántsd magad sem a hibáid, sem a mulasztásaid miatt!

Persze ez nem könnyű. Legelőször is azt érdemes tudatosítanunk, hogy bármilyen helyzetben is vagyunk az életedben, mindig egy folyamatban vagyunk valahol. A saját fejlődésünk folyamatában.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem kell ránéznünk a hibáink és nem kell  tanulni belőle. Sőt!

Az, hogy hogyan tesszük ezt, az nem mindegy. Építjük e ezzel magunkat vagy romboljuk az önbizalmunkat. Ha nem megfelelően értékeljük hibáinkat, könnyen saját magunk ellenségeivé válhatunk az önbántás révén.

Mit is jelent ez?

Ha nincs önbizalmunk hajlamosak lehetünk főként arra fókuszálni, hogy mit csinálunk rosszul. Előfordulhat az, hogy beleragadunk ebbe a nézőpontba és megkeseredünk, kilátástalannak látjuk a helyzetet a magunk életében és körülöttünk. Ez többnyire kihat a környezetünkben élőkre is és egy idő után megtörténhet, hogy nem mi leszünk a legvidámabb, legkeresettebb társaság sem önmagunk, sem mások számára. Ha elkeseredünk bizalmatlanok leszünk magunkkal, és másokkal is. Ezzel már el is indult a lefelé tartó spirál, egyre negatívabbak leszünk, és egyre kevesebb önbizalmunk lesz.

Egy  ponton aztán eljuthatunk odáig, hogy megelégeljük ezt, és úgy döntünk, hogy szeretnénk tudatosan változtatni az életünkön Fordulatot venni, és ismét pozitívan szemlélni magunkat, másokat, lelkesedni, lelkesíteni és nyitottak lenni mindarra, amit hoz az élet.

Dönts magad mellett!

„Az önbizalommal rendben levő ember nem olyan, aki bűn és hiba nélkül való, hanem aki bátrabb a többieknél, és következetesen szembe mer szállni a gyengeségeivel.”

Erre bátorítalak!

Amikor már egyedül nem megy tovább vagy épp feladnád, adj egy esélyt magadnak!

Várlak szeretettel a worshopon!

Gergelyné Borsi Mónika