Egészséges életmód – a spiritualitás kapuja

Nagy divatja van mostanában a tudatos diétáknak, a természetes életmódra való törekvésnek. Az ember eme igénye teljességgel érthető: civilizációs környezetünk rengeteg stresszt okoz szervezetünk számára, ami számos testi-lelki baj forrása. Lelkünk mélyén visszavágyunk abba az ősi összhangba, abba az ősi harmóniába a természettel, amiből az ember fejlődése során kiszakadt.

Harmónia

A Föld Anyával, a természettel összhangban megvalósított élet valójában nagyon ősi tanítás. Az ember a természet közegéből származik, és számos láthatatlan szál fűzi a természeti erőkhöz, melyektől, ha elszakad, nem tud egészségesen élni. A tiszta víz, a tiszta levegő fizikailag is jól megfogható szükségletei az embernek, de ugyanígy szüksége van rendszeresen napsugárzásra, a természeti elemekkel való élő érintkezésre is.

A testi egészségnek voltaképpen három alappillére van: a helyes táplálkozás, a helyes légzés és a helyes mozgás. Ha ez a három rendben van, az embernek tulajdonképpen nagy baja nem lehet. Talán meglepő, hogy a légzés e három legfontosabb dolog között szerepel, de gondoljunk csak arra, hogy a jógában például milyen nagy jelentőséget tulajdonítanak a légzésnek. A légzés nagyon komolyan kihat az idegrendszer működésére, és ez által a lélekre – nem véletlen a „lélegzés” és a „lélek” szavak összecsengése a magyar nyelvben. Mint tudjuk, a stressz az egyik legfőbb megbetegítő tényező, aki tehát uralni képes a légzését, vagy legalább napi néhány percet szánni tud légzőgyakorlatokra, az eme hatásmechanizmuson keresztül nagyon sokat tehet egészségének megőrzése érdekében.

Helyes táplálkozás

A legtöbb hibát a mai civilizált ember mégis a táplálkozásával követi el. Senki nem gondolhatja például, hogy az az évi 4 kg ételfesték, amit egy átlagember elfogyaszt, nem marad büntetlenül. Az ételfestékekben elég magas koncentrációban találhatók nehézfémek, amik igen nehezen ürülnek ki a szervezetből, és ez csak egy kiragadott példa a sok közül. Nézzük csak meg például, mi bújik meg egy átlagos levesporban vagy margarinban: mesterséges színezékek, tartósítószerek, E betűk mögé rejtőző mesterséges adalékok sora. Mindez teljességgel idegen az emberi test számára, és gyakorlatilag méregként hat, ha bekerül. A testidegen, mesterséges adalékokon túl számos más hibaforrás is megbújhat az étrendben: például a rendszertelenség vagy a túlzott mennyiség. Igen nagy kultusza van például a bőséges fehérjefogyasztásnak manapság, holott egy kifejlett szervezetnek valójában meglehetősen kevés fehérjére van szüksége. Minden többlet és méreg pedig, ami a szervezetbe kerül, kiválasztószerveinket terheli meg: májunk, vesénk, bőrünk és légzőrendszerünk eszeveszett harcot folytat nap mint nap, hogy az egészséges működéséhez szükséges belső egyensúlyt fenntartsa. Az emberi testet igen sok évet kibír, ha jó karban tartjuk, az előbb említett tortúra azonban idő előtt elhasználja, „leamortizálja” amúgy csodálatos bölcsességgel összerakott testünket.

A test a lélek temploma

„A test a lélek temploma” – mondták a régi bölcsek, és itt kap a testi egészség egy új dimenziót. Mindenki szeret egészséges lenni úgymond hétköznapi okok miatt: korlátoz a mozgásban, legyengít, elkedvetlenít, ha betegek vagyunk. A rossz közérzet lerontja kedélyállapotunkat, a betegség letompíthatja tudatunkat – és itt máris lelki síkon vagyunk. Egy egészséges ember aktív a külvilágban, amiben akadályozza az, ha a teste beteg. Ha valaki elindul a tudatos önismeret útján, akkor ehhez a külső aktivitáshoz egy belső aktivitás is párosul – ezt azonban ugyanúgy megnehezíti vagy ellehetetleníti, ha a testünk nem egészséges. A spiritualitás felé forduló embernek tiszta tudattal kell rendelkeznie, hogy lelkével felemelkedhessen mindahhoz, ami a szellemi világból eléri őt. A tiszta tudat azonban egészséges testben tud működni igazán, részben a figyelem miatt (amit lekötnek a testi bajok), részint amiatt, mert a testi egészség befolyásolja a tudatszintet: kifinomodnak az érzékek, javul a koncentráció, megnő a megértésre és az együttérzésre való képesség, ha testileg egészségesek vagyunk.

Régen az ember nagyon sok mindent ösztönösen csinált, amire ma már nem képes, részben amiatt is, mert kiszakadt a természeti közegéből, a természetes ritmusokból. A természetes életmódot a ma emberének gyakorlatilag újra kell tanulnia, és ebben szakavatott természetgyógyászok, a természetes életmód alapos ismerői tudnak a segítségünkre lenni. A Magyar Természetgyógyászok Szövetsége 2009-ben a Természetgyógyászatért díjjal tüntette ki eddigi munkásságáért Váradi Tibor természetgyógyászt és vallásbölcsészt.

Váradi Tibor a Napfényes Élet Alapítvány szervezésében rendszeresen tart tanfolyamokat az egészséges életmód és a modern szellemi tanítások témakörében. A Természetes életmód kezdő és haladó tanfolyamok időpontjait megtalálja honlapunkon. Ugyanitt megtalálhatóak a szellemtudományi alaptanfolyamok kezdési időpontjai is: kezdő és haladó tanfolyamok indulnak rendszeresen, emellett félévente indul csakra-tanfolyam is, ahol az emberi csakrarendszer működésének megismerése a cél. Az alapítvány további tevékenységeiről és programjairól a napfenyes.hu weboldalon talál információt.

Andics Árpád

 

2017-09-05T14:13:38+00:00
Önismereti tanfolyamok

Lelkiség, önismeret

ÚJ VIDEÓ!
2019. szeptember 21-22. (Szo-V), 9-16h
Az Enneagram általi felismerések révén jobban megértheted magad, felszabadulhatsz és lehetőséget kapsz, hogy teljesebb életet élj!

2019. október 5-6. (Szo, V), 10-17h
A tanfolyamot 2 változatban – hétvégi és hétköznap esti – is rendszeresen meghírdetjük.
A Sajátmese a lélek számára olyan éltető erők forrása, mint a test számára a finom és egészséges táplálék. A lélek ugyanúgy éhezi a mesét, mint a test az ételt.

2019. szeptember 16-tól, 18-21:30h
– 7 alkalom hétfő esténként
Az egyes csakrákhoz tartozó erőink aktiválására, és az egyéni elakadások kezelésére a meseterápia segítségével.

A párkapcsolati enneagram tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

Az Enneagram II. tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

Önismereti tanfolyamok

Művészet, kreativitás

2019. augusztus 31. (Szo), 10-17h
Szakadj el a másolástól és fedezd fel egyéni festészeti stílusod!

2019. augusztus 24-25. (Szo-V), 10-17h
Tanuld meg, hogyan fess másolás nélkül egyedi stílusú képet!

2019. augusztus 15. (Cs), 18-21h
2019. augusztus 29. (Cs), 18-21h

Kétnapos festőtanfolyam, mely segít neked abban, hogy a kezdő lépéseket megtedd az akrilfestés birodalmában.

Segítünk Neked jobbá válni abban, hogy bátran szembenézz az új kihívásokkal. Légy egyedi és válj kreatív, alkotó emberré!

Ismerkedj meg a vízfestés alapvető technikáival és fess le bármit, amit csak szeretnél!

Minden festő elkezdte valahol. Ha olajjal szeretnél festeni, kezdd itt!

Készíts minél több egyedi képet olajjal! Szabadítsd fel a benned lévő kreativitást!

Ennek az eszköznek széles a hegye, így a húzott vonalvastagság variálható. A vonal irányával és a hegy tartási szögével szabályozható, hogy milyen vastag vonal kerül a papírra.

A hegyes toll vonalvastagsága attól függ, mekkora erővel nyomjuk rá a papírra. A hajszálvékony vonaltól a több milliméteresig terjed a szélessége. Kiválóan alkalmas folyóíráshoz és díszített betűkhöz.

Üvegfestészet és Szakrális Geometria workshop


A szépírás csúcsa az ecsettel írás. Nagy kézügyességet és kontrollt igényel, cserébe a legyszebb és leginkább élettel teli betűformákat adja.

Önismereti tanfolyamok

Spiritualitás

ÉVENTE CSAK EGYSZER INDÍTJUK!
2019. október 9-től, 18-20h
– 7+1 alkalom szerda esténként
Ízelítő a témákból:
A csakrák működése és sajátosságaik • csakrakapcsolatok • a hozzájuk kapcsolódó életterületek, betegségek • az egyes csakrákhoz tartozó pozitív és negatív elementálok • a harmonikus és diszharmonikus működésről • a csakrák tisztítása és erősítése

ÉVENTE CSAK EGYSZER INDÍTJUK!
Ízelítő a témákból:
A földfejlődés és emberiségfejlődés kiemelkedő eseményei Krisztustól napjainkig • Michael-impulzus • az 52 szellemi alapelv • a közteslét eseményei • a Szent Grál titkai • egészség, betegség, gyógyulás • damaszkuszi élmény

A szellemtudományi haladó tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már elvégezték Az ember és a létezés titkai – bevezetés a szellemtudományba alaptanfolyamot, illetve azoknak, akik már rendelkeznek az alapvető szellemtudományos ismeretekkel.

ÉVENTE CSAK EGYSZER INDÍTJUK!
Ízelítő a témákból:
Az ember és a világ szellemi felépítése • tudatszintek • planetáris inkarnációk, a Föld létének szellemi háttere • karma és reinkarnáció • angyalok és ellenerők • a köztes lét eseményei • szellemi praxis • beavatás és megvilágosodás

Értesülj időben tanfolyamainkról és előadásainkról, iratkozz fel az e-mail értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, valamint a termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastad és tudomásul vetted.

Vidéki tanfolyamainkhoz együttműködő partnereket keresünk!

Szeretnénk, ha tanfolyamaink vidéki városokba is eljutnának. Ehhez keresünk olyan partnereket, akik helyismeretük és kapcsolatrendszerük révén
tudnak segíteni vidéki a tanfolyamok megszervezésében. Amennyiben szívesen együttműködne velünk, kérjük,
keressen minket elérhetőségeinken.

 

Tanfolyamainkra bankkártyával is befizethetsz biztonságos kapcsolaton keresztül:

Napfényes Tanfolyamok