9 félelem, amin túljutva drámai változások állnak be pénzhez való viszonyban

Leginkább félelmeink akadályoznak minket abban, hogy harmonikus legyen a viszonyunk a pénzhez, hogy az életszituációnak és céljainknak megfelelően keressük meg és költsük el, és ne legyen életünk központi negatív témája. A pénzhez kapcsolódó félelmeink többsége öntudatlanul kódolódik lelkünkbe – ezért első lépésként meg kell ismernünk a választékot, azután önismereti munkával megvizsgálni magunkban, hogy minket ezek hogyan érintenek.
Ebben is segít – többek között – a 7 LÉPÉS TANFOLYAM, ahol mind a 9 félelem feloldásával aktívan foglalkozunk.

Ízelítőül lássunk 3-at a 9-ből:

  1. Félelem a kudarctól, sikertelenségtől, kártól, veszteségektől, csődtől

Jellegzetes belső hangok e félelem esetén: Mi lesz, ha nem sikerül? Úgyse sikerül az én fajtámnak. Ez  lehetetlen. Ezt a veszteséget nem élném túl.
A tökéletesség illúziójára vágyakozás miatt a veszteségeket természetellenesnek, irritálónak éljük meg.
Mit okoz ez a félelem? Bénít, akadályozza, hogy reménnyel, bizalommal gondoljunk lehetőségeinkre, jövőnkre. Elhiteti velünk, hogy az élet megúszható úgy, hogy nincs benne hiány és hibázás – amit csak úgy tudjuk „biztosítani”, ha passzívak maradunk: aki nem próbálkozik, az nem hibázik. Aki nem játszik, az nem veszíthet… Csak a játékot magát!

  1. Félelem a sikertől

Érdekessége, hogy éppen az előző ellenpárja, mégis együtt ott virulhat mindkettő az érzelemvilágunkban. Akinek nem élnek a lelkében konkrétan kidolgozott pozitív jövőbeli sikerképek, az általában fél a sikertől – emiatt terhes számára az elképzeléseit színezgetni, alakítgatni. Van konkrét pénzügyi sikerképed a jövőre nézve?
Fontos szabály! A sikerhez való negatív viszonyt sikertelen és tehetetlen emberek nevelik belénk. Emiatt első tanácsunk: gondosan válogasd meg, hogy kiknek a társaságát választod! Nagy emberek sohasem nevetnek ki nagy terveket.

  1. Félelem a felelősségtől

Ha hozzászoktatnak valakit ahhoz, hogy mások irányítják az életét, mások döntenek helyette, mások intézik el az őt érintő feladatokat – akkor nem ismeri meg saját felelősségét, és az ezzel járó szabadságot. Ez nem az én dolgom! Semmi közöm hozzá! Nem tőlem függ. Én nem tehetek semmit.
A felelősség hárításának leggyakoribb tünete az, amikor mást/másokat hibáztatunk az életünk, benne pénzügyeink alakulásáért. Nem mi magunk okozzuk és tartósítjuk helyzetünket, hanem találékonyan  bárki és bármi mást vádolunk, szidunk a politikusoktól az időjáráson át a sorsunkig.
A lelkünk mélyén egy sötét kis üzletet kötünk, hiszen tudjuk, hogy a felelősség terhek vállalásával jár, és ez az ára az önállósodásnak, függetlenné válásnak. Ha nem veszünk a vállunkra semmit, az jóval kényelmesebbnek tűnhet, de kiszolgáltatjuk magunkat mások akaratának, akiket – nemtörődöm attitűdünk miatt – nem is ismerünk.

A belső fejlődés akkor lehetséges, ha felismerjük, tudatosítjuk, hogy milyen öntudatlan erők mozgatnak minket – a felismerés nélkül esélyünk sincsen e félelmek legyőzésére. A jó hír az, hogy a 7 LÉPÉS TANFOLYAM kardot ad a kezünkbe, hogy levághassuk az életünket felforgató és elemészteni kész félelem-sárkányok fejét.

Várlak szeretettel a tanfolyamon!

Korpusz Sándor

7 lépés a boldog és tudatos élethez
2018-10-07T20:19:31+00:00
Önismereti tanfolyamok

Lelkiség, önismeret

2019. november 23-24. (Szo-V), 10-17h
A tanfolyamot 2 változatban – hétvégi és hétköznap esti – is rendszeresen meghirdetjük.
A Sajátmese a lélek számára olyan éltető erők forrása, mint a test számára a finom és egészséges táplálék. A lélek ugyanúgy éhezi a mesét, mint a test az ételt.

2019. november 30. – december 1. (Szo-V), 9-16h
Az Enneagram haladó tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

2019. október 10-től, 18-20h
– 5 alkalom csütörtök esténként
5 alkalmas tanfolyam, melyben kulcsokat kapsz a sikereses élet legfontosabb témáihoz:
• Hála, öröm, boldogság
• Kezdeményezés, megvalósítóerő, bátorság
• Önelfogadás, önbecsülés, önszeret
• Célok, értékrend, motiváció
• Bizalom, elfogadás, szeretet

2019. október 19-23. (szombattól szerdáig), 5 nap / 4 éjszaka
FESTŐI KÖRNYZETBEN, A PILISBEN!
Szeretettel várjuk az egészséges életmód iránt érdeklődőket és a testi-lelki megújulásra vágyókat egy szakemberek által vezetett ötnapos böjttáborba! A tábor során a közös böjtölés mellett testmozgás, művészeti foglalkozások és az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások teszik tartalmassá a programot.

A párkapcsolati enneagram tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

Az Enneagram haladó tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

Az Enneagram általi felismerések révén jobban megértheted magad, felszabadulhatsz és lehetőséget kapsz, hogy teljesebb életet élj!

Az egyes csakrákhoz tartozó erőink aktiválására, és az egyéni elakadások kezelésére a meseterápia segítségével.

Önismereti tanfolyamok

Művészet, kreativitás

2019. december 7-8. (Szo-V), 10-17h
Kétnapos festőtanfolyam, mely segít neked abban, hogy a kezdő lépéseket megtedd az akrilfestés birodalmában.

2019. október 26-27. (Szo-V), 10-17h
Ismerkedj meg a vízfestés alapvető technikáival és fess le bármit, amit csak szeretnél!

2019. november 7-től, 18-20h
– 5 alkalom csütörtökönként
Ennek az eszköznek széles a hegye, így a húzott vonalvastagság variálható. A vonal irányával és a hegy tartási szögével szabályozható, hogy milyen vastag vonal kerül a papírra.

2019. november 23-24. (Szo-V), 9-16h
Lenyűgöznek a piramisok? • Érdekelnek az ősi szimbólumok összefüggései? • Szívesen elmélyülnél érdekes szerkesztésekben? • Különleges testeket építenél? • Milyen titkokat rejt egy egyszerű forma? • Hogyan fedezhető fel a geometria titkos nyelvezete? • Mi a jelentősége egy alakzatnak?
Szimbólumokról és jelentésükről különleges megközelítésben…

2019. október 15. (K), 18-21h
2019. november 7. (Cs), 18-21h
2019. november 14. (Cs), 18-21h
2019. november 28. (Cs), 18-21h
2019. december 12. (Cs), 18-21h

Szakadj el a másolástól és fedezd fel egyéni festészeti stílusod!

Segítünk Neked jobbá válni abban, hogy bátran szembenézz az új kihívásokkal. Légy egyedi és válj kreatív, alkotó emberré!

Tanuld meg, hogyan fess másolás nélkül egyedi stílusú képet!

Minden festő elkezdte valahol. Ha olajjal szeretnél festeni, kezdd itt!

Készíts minél több egyedi képet olajjal! Szabadítsd fel a benned lévő kreativitást!

A hegyes toll vonalvastagsága attól függ, mekkora erővel nyomjuk rá a papírra. A hajszálvékony vonaltól a több milliméteresig terjed a szélessége. Kiválóan alkalmas folyóíráshoz és díszített betűkhöz.

Üvegfestészet és Szakrális Geometria workshop

A szépírás csúcsa az ecsettel írás. Nagy kézügyességet és kontrollt igényel, cserébe a legyszebb és leginkább élettel teli betűformákat adja.

Önismereti tanfolyamok

Spiritualitás

2020. február 5-től, 18-20h
– 8 alkalom szerda esténként
Ízelítő a témákból:
Az ember és a világ szellemi felépítése • tudatszintek • planetáris inkarnációk, a Föld létének szellemi háttere • karma és reinkarnáció • angyalok és ellenerők • a köztes lét eseményei • szellemi praxis • beavatás és megvilágosodás

2019. október 9-től, 18-20h
– 7+1 alkalom szerda esténként
Ízelítő a témákból:
A csakrák működése és sajátosságaik • csakrakapcsolatok • a hozzájuk kapcsolódó életterületek, betegségek • az egyes csakrákhoz tartozó pozitív és negatív elementálok • a harmonikus és diszharmonikus működésről • a csakrák tisztítása és erősítése

Ízelítő a témákból:
A földfejlődés és emberiségfejlődés kiemelkedő eseményei Krisztustól napjainkig • Michael-impulzus • az 52 szellemi alapelv • a közteslét eseményei • a Szent Grál titkai • egészség, betegség, gyógyulás • damaszkuszi élmény

A szellemtudományi haladó tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már elvégezték Az ember és a létezés titkai – bevezetés a szellemtudományba alaptanfolyamot, illetve azoknak, akik már rendelkeznek az alapvető szellemtudományos ismeretekkel.

Értesülj időben tanfolyamainkról és előadásainkról, iratkozz fel az e-mail értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, valamint a termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastad és tudomásul vetted.

Vidéki tanfolyamainkhoz együttműködő partnereket keresünk!

Szeretnénk, ha tanfolyamaink vidéki városokba is eljutnának. Ehhez keresünk olyan partnereket, akik helyismeretük és kapcsolatrendszerük révén
tudnak segíteni vidéki a tanfolyamok megszervezésében. Amennyiben szívesen együttműködne velünk, kérjük,
keressen minket elérhetőségeinken.

 

Tanfolyamainkra bankkártyával is befizethetsz biztonságos kapcsolaton keresztül:

Napfényes Tanfolyamok