9 félelem, amin túljutva drámai változások állnak be pénzhez való viszonyban

Leginkább félelmeink akadályoznak minket abban, hogy harmonikus legyen a viszonyunk a pénzhez, hogy az életszituációnak és céljainknak megfelelően keressük meg és költsük el, és ne legyen életünk központi negatív témája. A pénzhez kapcsolódó félelmeink többsége öntudatlanul kódolódik lelkünkbe – ezért első lépésként meg kell ismernünk a választékot, azután önismereti munkával megvizsgálni magunkban, hogy minket ezek hogyan érintenek.
Ebben is segít – többek között – a 7 LÉPÉS TANFOLYAM, ahol mind a 9 félelem feloldásával aktívan foglalkozunk.

Ízelítőül lássunk 3-at a 9-ből:

  1. Félelem a kudarctól, sikertelenségtől, kártól, veszteségektől, csődtől

Jellegzetes belső hangok e félelem esetén: Mi lesz, ha nem sikerül? Úgyse sikerül az én fajtámnak. Ez  lehetetlen. Ezt a veszteséget nem élném túl.
A tökéletesség illúziójára vágyakozás miatt a veszteségeket természetellenesnek, irritálónak éljük meg.
Mit okoz ez a félelem? Bénít, akadályozza, hogy reménnyel, bizalommal gondoljunk lehetőségeinkre, jövőnkre. Elhiteti velünk, hogy az élet megúszható úgy, hogy nincs benne hiány és hibázás – amit csak úgy tudjuk „biztosítani”, ha passzívak maradunk: aki nem próbálkozik, az nem hibázik. Aki nem játszik, az nem veszíthet… Csak a játékot magát!

  1. Félelem a sikertől

Érdekessége, hogy éppen az előző ellenpárja, mégis együtt ott virulhat mindkettő az érzelemvilágunkban. Akinek nem élnek a lelkében konkrétan kidolgozott pozitív jövőbeli sikerképek, az általában fél a sikertől – emiatt terhes számára az elképzeléseit színezgetni, alakítgatni. Van konkrét pénzügyi sikerképed a jövőre nézve?
Fontos szabály! A sikerhez való negatív viszonyt sikertelen és tehetetlen emberek nevelik belénk. Emiatt első tanácsunk: gondosan válogasd meg, hogy kiknek a társaságát választod! Nagy emberek sohasem nevetnek ki nagy terveket.

  1. Félelem a felelősségtől

Ha hozzászoktatnak valakit ahhoz, hogy mások irányítják az életét, mások döntenek helyette, mások intézik el az őt érintő feladatokat – akkor nem ismeri meg saját felelősségét, és az ezzel járó szabadságot. Ez nem az én dolgom! Semmi közöm hozzá! Nem tőlem függ. Én nem tehetek semmit.
A felelősség hárításának leggyakoribb tünete az, amikor mást/másokat hibáztatunk az életünk, benne pénzügyeink alakulásáért. Nem mi magunk okozzuk és tartósítjuk helyzetünket, hanem találékonyan  bárki és bármi mást vádolunk, szidunk a politikusoktól az időjáráson át a sorsunkig.
A lelkünk mélyén egy sötét kis üzletet kötünk, hiszen tudjuk, hogy a felelősség terhek vállalásával jár, és ez az ára az önállósodásnak, függetlenné válásnak. Ha nem veszünk a vállunkra semmit, az jóval kényelmesebbnek tűnhet, de kiszolgáltatjuk magunkat mások akaratának, akiket – nemtörődöm attitűdünk miatt – nem is ismerünk.

A belső fejlődés akkor lehetséges, ha felismerjük, tudatosítjuk, hogy milyen öntudatlan erők mozgatnak minket – a felismerés nélkül esélyünk sincsen e félelmek legyőzésére. A jó hír az, hogy a 7 LÉPÉS TANFOLYAM kardot ad a kezünkbe, hogy levághassuk az életünket felforgató és elemészteni kész félelem-sárkányok fejét.

Várlak szeretettel a tanfolyamon!

Korpusz Sándor

7 lépés a boldog és tudatos élethez
2018-10-07T20:19:31+00:00
Önismereti tanfolyamok

Lelkiség, önismeret

A párkapcsolati enneagram tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

FESTŐI KÖRNYZETBEN, A PILISBEN!
Szeretettel várjuk az egészséges életmód iránt érdeklődőket és a testi-lelki megújulásra vágyókat egy szakemberek által vezetett ötnapos böjttáborba! A tábor során a közös böjtölés mellett testmozgás, művészeti foglalkozások és az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások teszik tartalmassá a programot.

Az Enneagram haladó tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

Az Enneagram általi felismerések révén jobban megértheted magad, felszabadulhatsz és lehetőséget kapsz, hogy teljesebb életet élj!

A tanfolyamot 2 változatban – hétvégi és hétköznap esti – is rendszeresen meghirdetjük.
A Sajátmese a lélek számára olyan éltető erők forrása, mint a test számára a finom és egészséges táplálék. A lélek ugyanúgy éhezi a mesét, mint a test az ételt.

Az egyes csakrákhoz tartozó erőink aktiválására, és az egyéni elakadások kezelésére a meseterápia segítségével.

Az Enneagram haladó tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

Önismereti tanfolyamok

Művészet, kreativitás

Kétnapos festőtanfolyam, mely segít neked abban, hogy a kezdő lépéseket megtedd az akrilfestés birodalmában.

Szakadj el a másolástól és fedezd fel egyéni festészeti stílusod!

4 napos, 2 teljes hétvégés akvarellfestő tanfolyam kezdők számára.
1. rész: az alapok
2. rész: a technikák

Minden festő elkezdte valahol. Ha olajjal szeretnél festeni, kezdd itt!

Hogyan rendezhetjük életünket, életterületeinket hagyományos művészi eszközökkel? Energetikai rendszerünk tisztítása, gyógyítása kreatív technikákkal, színekkel és érdekes gyakorlatokkal.

Ennek az eszköznek széles a hegye, így a húzott vonalvastagság variálható. A vonal irányával és a hegy tartási szögével szabályozható, hogy milyen vastag vonal kerül a papírra.

A hegyes toll vonalvastagsága attól függ, mekkora erővel nyomjuk rá a papírra. A hajszálvékony vonaltól a több milliméteresig terjed a szélessége. Kiválóan alkalmas folyóíráshoz és díszített betűkhöz.

Mi a titka a katedrálisok gyönyörű ablakainak? Hogyan készíts te is lélegzetelállító mintákat? Ez a különleges, Szakrális Geometria workshopunk betekintést nyújt a mandalák lenyűgöző világába.

Lenyűgöznek a piramisok? • Érdekelnek az ősi szimbólumok összefüggései? • Szívesen elmélyülnél érdekes szerkesztésekben? • Különleges testeket építenél? • Milyen titkokat rejt egy egyszerű forma? • Hogyan fedezhető fel a geometria titkos nyelvezete? • Mi a jelentősége egy alakzatnak?
Szimbólumokról és jelentésükről különleges megközelítésben…

A szépírás csúcsa az ecsettel írás. Nagy kézügyességet és kontrollt igényel, cserébe a legyszebb és leginkább élettel teli betűformákat adja.


Önismereti tanfolyamok

Spiritualitás

Ízelítő a témákból:
A csakrák működése és sajátosságaik • csakrakapcsolatok • a hozzájuk kapcsolódó életterületek, betegségek • az egyes csakrákhoz tartozó pozitív és negatív elementálok • a harmonikus és diszharmonikus működésről • a csakrák tisztítása és erősítése

Ízelítő a témákból:
A földfejlődés és emberiségfejlődés kiemelkedő eseményei Krisztustól napjainkig • Michael-impulzus • az 52 szellemi alapelv • a közteslét eseményei • a Szent Grál titkai • egészség, betegség, gyógyulás • damaszkuszi élmény

A szellemtudományi haladó tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már elvégezték Az ember és a létezés titkai – bevezetés a szellemtudományba alaptanfolyamot, illetve azoknak, akik már rendelkeznek az alapvető szellemtudományos ismeretekkel.

Ízelítő a témákból:
Az ember és a világ szellemi felépítése • tudatszintek • planetáris inkarnációk, a Föld létének szellemi háttere • karma és reinkarnáció • angyalok és ellenerők • a köztes lét eseményei • szellemi praxis • beavatás és megvilágosodás

Értesülj időben tanfolyamainkról és előadásainkról, iratkozz fel az e-mail értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, valamint a termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastad és tudomásul vetted.

Vidéki tanfolyamainkhoz együttműködő partnereket keresünk!

Szeretnénk, ha tanfolyamaink vidéki városokba is eljutnának. Ehhez keresünk olyan partnereket, akik helyismeretük és kapcsolatrendszerük révén
tudnak segíteni vidéki a tanfolyamok megszervezésében. Amennyiben szívesen együttműködne velünk, kérjük,
keressen minket elérhetőségeinken.

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
282930 Festőestek – 3 óra alatt festünk egy képet! 31123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
 

Tanfolyamainkra bankkártyával is befizethetsz biztonságos kapcsolaton keresztül:

Napfényes Tanfolyamok