Vezeti: Nagy-Balázs Gerti
Helyszín: Napfényes Tanfolyamok - 1066 Budapest, Teréz krt. 46. III. em. (Mark Center épülete)    •    Ár: 20000 Ft
Előzetes jelentkezés:
Ha a tanfolyamnak nincs kiírt időpontja vagy a fenti időpont nem megfelelő, kérjük, kattintson ide!


Helyszín: Napfényes Tanfolyamok – 1066 Budapest, Teréz krt. 46. III. em. (Mark Center épülete)

Ha szeretnéd meglepni szerettedet az ő vagy a saját portréddal, vagy csak egyszerűen érdekel, hogyan kell portrét festeni, akkor várunk szeretettel 2 alkalmas workshopunkra. Nálunk megtanulhatod a portréfestés alapjait és megfesthetsz egy általad kiválasztott arcképet. Vászonra festünk akrill festékkel, minden eszközt mi biztosítunk számodra.

Résztvevői visszajelzések

Izgatott a portré festészet, hogy mit lehet tanulni két foglalkozás alatt. Képes vagyok e én is alkotni valamit? Családom tagjait le tudom e majd festeni? Milyen trükköket lehet alkalmazni? Nyitottan, mint a gyerekek álltam a képzés elé. Veszteni valóm nem volt. Körülbelül megtanultam az arc arányait , hogyan kell elhelyezni a vásznon. Hogy többet lássak egy arcból, mint a valóság. Hogy bátran játszhatok, kísérletezhetek a színekkel. Hogyan tehetem élővé az arcot. Mindez, nagyon izgalmas volt, repültek az órák. Nekem felszabadulást adott, magamba fordulást, elfelejtkezve a világról. Ajánlom mindazoknak, akikben benne van a kíváncsiság, a vágy, hogy megtudják mire képesek! Sosem késő elkezdeni.

Anikó – 73 éves színésznő

2017-ben kezdtem festegetni. Idén egy műtét miatt fél évig nem volt ecset a kezemben, elbátortalanodtam. A neten olvastam a Napfényes Alapítvány portréfestő kurzusáról, ahová jelentkeztem. Nagyon kellemes légkörben, kislétszámú csoportban először felrajzoltuk amit választottunk, majd akrilfestékkel megfestettük. Következő alkalommal olajfestékkel finomítottuk a portrét. Gerti az oktatónk mindenkit kiváló szakmai tudásával segítette, bíztatta. Nagyon jól éreztem magam.

Erika – 67 éves, nyugdíjas könyvelő

Én annyi inspirációt és praktikus információt kaptam a portréfestés 2 alkalma alatt, hogy azóta valóban elkezdtem önállóan festeni olajfestékkel, fotó alapján. Meglepő, hogy mennyi technikai dolgot tanultam meg szinte észrevétlenül, teljesen stresszmentes, elfogadó és bátorító környezetben.Annak ajánlom ezt a kurzust, aki tényleg olajportrét szeretni festeni, mert örömmel fog! Ezt magam sem hittem volna és hálás vagyok érte!

Ági – jogász, 60 éves

Helyszín: Napfényes Tanfolyamok - 1066 Budapest, Teréz krt. 46. III. em. (Mark Center épülete)    •    Ár: 20000 Ft
Előzetes jelentkezés:
Ha a tanfolyamnak nincs kiírt időpontja vagy a fenti időpont nem megfelelő, kérjük, kattintson ide!


Nagy-Balázs Gertrúd

A legtöbb ember azt gondolja, hogy a festéshez művésznek kell lenni. Ez nem igaz. Ahogy a gyereknek sem kell a játékhoz csak néhány építőkocka, úgy a benned élő festőnek sem kell egyéb, mint vászon, ecset és színek.

A festészetben alkotóvá válunk, megtapasztalhatod, hogy milyen az, amikor szabadon, szépség születik a lelkedből. Valami megszületik általad – ez a te csodád.

Az a legnagyobb öröm számomra, amikor eljuttathatok másokat arra a pontra, ahol egyszer csak felszabadul az ecset a kézben, elkezd élni, áramolni az alkotói folyamat, az ember megfeledkezik magáról és a lélek kifejezi legtisztább önmagát. Ettől lesz gyönyörű bármilyen festmény.

A festőalkalmakokon pontosan ezt célozzuk meg. Nincs két egyforma ember, mindenkinek másképpen jár az ecset a kezében. Nem az a cél, hogy egy stílust elsajátítsunk, hanem az, hogy mindenki megtalálja a saját művészi mivoltát. Amikor rátalál az ember a saját stílusára az garantáltan lélekemelő élmény lesz.

Az emberek és a természet a két kedvenc témám. Az emberi arcok és az ember érzelmeinek, érzéseinek kifejezése az arcon, gesztusaiban, és ami számomra a legfontosabb az a szemek, mert a szemünkben tükröződik a lényegünk. Nem véletlenül mondják, hogy “a szem a lélek tükre”. A természet pedig önmagában csodálatos, kívülről hat fényeivel, színeivel, formáival, állandó változatosságával, életével.

Csomor Katalin, Haász István, Kopek Rita festőművészektől tanultam a MOME-n és a Budapesti Török Pál utcai Kisképzőben.

Jelentkezés, tudnivalók

ÉRDEKLŐDÉS
Ha kérdése van vagy érdeklődik valamelyik tanfolyamunk iránt, kérjük, jelezze felénk

  • telefonon a 1/311-9999-es vagy a 30/311-9999-es telefonszámon VAGY
  • írhat nekünk elektronikus levelet a tanfolyam@napfenyes.hu címre

A tanfolyamokról történő érdeklődés semmiféle kötelezettséggel nem jár.

JELENTKEZÉS
Tanfolyamra jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet a webáruházunkon keresztül a tanfolyami oldalon található regisztrációs linkre kattintva

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
A tanfolyamok esetében a jelentkezési határidő (amennyiben ettől eltérő információ nem jeleneik meg a tanfolyam leírásában) a tanfolyam előtti harmadik munkanap, de kizárólag a maximális létszám eléréséig tudjuk fogadni a jelentkezéseket. A tanfolyamon való részétel feltétele, hogy még tanfolyam indulása előtt a teljes tanfolyami díj befizetésre kerüljön.

BEFIZETÉS MÓDJA
A tanfolyam helyszínén nincsen mód a tanfolyam befizetésére.

  • készpénzben: Ha személyesen szeretné fizetni a tanfolyam díját, úgy ezt készpénzben teheti meg nyitva tartási időbena 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. szám alatti irodánkban.
  • bankkártyás fizetéssel: A kiválasztott tanfolyam oldalán található linkre kattintva, majd a fizetési opcióknál bankkártyás fizetést választva.
  • átutalással vagy bankfiókban történő befizetéssel: A kiválasztott tanfolyam oldalán található linkre kattintva, majd a fizetési opcióknál utalást választva. Közvetlenül mielőtt elindítaná az utalást, kérjük, jelezze felénk, hogy ellenőrizhessük a szabad helyeket! Fontos, hogy mielőtt utalna, regisztráljon a webáruházunkon keresztül, különben az adatok hiányában nem kerül regisztrálásra a jelentkezése!

Bankszámlaszámunk: OTP 11709002-20121060
Kedvezményezett neve: Napfényes Élet Alapítvány
Közlemény: {a kiválasztott tanfolyam neve és időpontja} – Fontos, hogy a közleményben megadja a tanfolyam nevét és dátumát!

Külföldről indított utaláshoz:
IBAN kód: HU24-11709002-20121060-00000000
SWIFT/BIC kód: OTPVHUHB

Minden befizetésről számlát állítanunk ki, amelyet az összeg beérkezése után postázunk vagy elektronikus levélben küldünk el a megadott címre. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a számlát kizárólag arra a névre tudjuk kiállítani, melyről a befizetés érkezett.

Ha kedvezményre jogosító utalvánnyal rendelkezik, kérjük, jelezze telefonon vagy tüntesse fel az utalásánál a sorszámát és értékét.

EMLÉKEZTETŐ
A tanfolyamok előtt néhány nappal e-mailt küldünk a tanfolyam kezdési időpontjáról és a helyszínéről.

LEMONDÁS FELTÉTELEI

  • A tanfolyam indulásához képest két héten belüli lemondás esetén a befizetett tanfolyami díjat már nem áll módunkban visszafizetni.
  • Két héten belül, de legalább három munkanappal a tanfolyam indulása előtt a befizetett összeget átvezetni más alkalomra vagy tanfolyamra csak abban az esetben tudjuk, ha az eredetileg befizetett tanfolyamon a befizetők száma az induláshoz szükséges minimális résztvevőszám felett marad. Ha a lemondással a tanfolyam már nem tudna elindulni a résztvevők száma miatt, úgy nincsen mód az átvezetésre.
  • A tanfolyam előtti három munkanapon belül már nem tudjuk a befizetett összeget más alkalomra vagy tanfolyamra átvezetni.
  • Már megkezdett tanfolyam esetén nincsen mód arra, hogy amennyiben a résztvevő bármilyen ok miatt nem jelenik meg egy vagy több alkalmon, úgy a hiányzó alkalmak későbbi időpontban pótlásra kerüljenek. Hiányzás miatt a tanfolyam nem újrajárható.
  • Elindult tanfolyam esetén a befizetett összeg nem átvihető más tanfolyamra vagy időpontra, függetlenül attól, hogy a résztvevő megjelent-e az elindult tanfolyam alkalmain.

TÁVOLMARADÁS
Ha betegség vagy bármi egyéb indok miatt a résztvevő nem jelenik meg a tanfolyamon a befizetett részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni vagy más tanfolyamra, illetve időpontra átvezetni.

TANFOLYAM ELMARADÁSA
Amennyiben egy tanfolyam elmarad (pl. ha nem jön össze a szükséges minimális létszám), akkor a befizetett összeget – előzetes egyeztetés után – visszafizetjük vagy átvezetjük egy későbbiekben induló tanfolyamra.
A tanfolyamszervező – amennyiben nem jön össze az induláshoz szükséges létszám – a tanfolyamot a tervezett induláshoz képest legkésőbb 3 munkanappal lemondhatja. A létszám szempontjából a befizetések számítanak.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Ebéd
Az egész napos tanfolyamainkon egy hosszabb ebédszünetetet biztosítunk, ahol lehetőség van otthonról hozott étel elfogyasztására is.
Hozott ebéd melegítésére a helyszínen nincs lehetőség és mikrosütő sem áll rendelkezésre. 

Felvételt készíteni tilos
A tanfolyamokon és előadás-sorozatokon kép- és hangfelvételt kizárólag a Szervező készíthet. A résztvevők számára kép- és/vagy hangfelvételt készíteni tilos!

Parkolás
A tanfolyamhelyszínnek nincs saját parkolója, az aktuális terézvárosi parkolási díjakról az interneten tud tájékozódni.

Egyéni konzultációs lehetőség
Egyes tanfolyamaink esetében lehetőség van egyéni konzultációra is.
Amennyiben ezzel élni szeretne, kérem, jelezze ezt a tanfolyamvezetőnél, a recepciósunknál vagy a Napfényes Élet Alapítvány elérhetőségein.

KÉPZÉSI SZERZŐDÉS
A tanfolyamainkon részt vevő hallgatóinkkal a hatályos törvényi rendelkezéseknek megfelelően képzési szerződést kötünk.
A szerződés a tanfolyam helyszínén, a  tanfolyam megkezdése előtt kerül kitöltésre. A képzési szerződésben foglaltak elfogadása, annak aláírása a tanfolyamon való részvétel előfeltétele.
Aláírt képzési szerződés nélkül, illetve az abban szereplő pontok betartásának hiányában a tanfolyamon való részvétel nem lehetséges.

A képzési szerződés általános pontjai:

•   Képző intézmény kötelezettséget vállal a szerződés a tanfolyam lebonyolításáért, felelősséget a program minőségéért, teljesítéséért, a képzésben közreműködők tevékenységéért.
•   Képző intézmény vállalja, hogy
– a képzés helyszínén a személyi és tárgyi feltételeket biztosítja
– biztosítja az oktatáshoz szükséges eszközöket, naplókat és egyéb tansegédleteket
•   A képzésben résztvevő vállalja, hogy:
– elfogadja az oktatás rendjét, indokolatlan késések nélkül részt vesz az ütemterv szerinti képzési alkalmakon
– a biztonsági, egészségügyi és munkavédelmi előírásokat betartja
– nem tanúsít olyan magatartást, amely hallgatótársait, oktatóit, illetve a Képző intézmény érdekeit sértené vagy károsítaná
•   A képzésben résztvevő tudomásul veszi, hogy
– a képzésen való részvétel feltétele a legalább 15 éves betöltött életkor, de egyes képzéseknél ettől magasabb részvételi korhatár is előfordulhat, melyet a kiírásban feltüntetünk
– szándékos vagy gondatlanságból elkövetett károkozás esetén az okozott kárt köteles megfizetni
– a megengedettnél több hiányzás, ismétlődő, vagy súlyos fegyelemsértés a Résztvevő kizárását vonja maga után a képzésről
– a jelenléti íven megjelenését minden foglalkozási napon aláírásával hitelesítenie kell
– amennyiben a résztvevő a képzési szerződésben vállalt kötelezettségeit nem teljesíti, úgy a képzésről kizárásra kerül
•   A képzésben résztvevő nyilatkozik arról, hogy megismerte és elfogadja az intézmény házirendjét, valamint az ügyfélszolgálati és panaszkezelési szabályzatát.
•   A képző intézmény a Résztvevő személyes adatait az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeli, azokat harmadik fél számára nem adja ki.
•  Résztvevő hozzájárul, hogy a képzési szerződésben megadott adatai alapján a képző intézmény a törvényben kötelezően előírt – nem nevesített – statisztikai jelentéseket készítsen a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (OSAP statisztika) felé.
•   A képző intézmény szerződésszegésével kapcsolatban a Ptk.-ban rögzítettek az irányadók.
•   Jelen szerződést a Képző intézmény és a Képzésben résztvevő csak közös megegyezéssel, írásban módosíthatja, illetve mondhatja fel. Amennyiben bármelyik fél a szerződésben foglaltakat figyelmeztetés után sem teljesíti, a másik fél a szerződés azonnali felbontását kezdeményezheti.
•   Jelen szerződés határozott időre szól, a szerződésben meghatározott időpontban a teljesítéssel megszűnik.
•   Az itt nem szabályozott kérdésekben a Ptk. szabályai az irányadóak.