Napfényes Művészeti szabadegyetem

Napfényes Művészeti szabadegyetem 2017-09-15T14:04:37+00:00

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/napfenyestanfolyamok.hu/public_html/wp-content/plugins/napfenyes-tanfolyam-informacio/napfenyes-tanfolyam-informacio.php on line 43

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/napfenyestanfolyamok.hu/public_html/wp-content/plugins/napfenyes-tanfolyam-informacio/napfenyes-tanfolyam-informacio.php on line 56

Vezeti:
   

Éld meg magad az alkotásban! – művészeti tanfolyamsorozat
„A művészet arra hivatott, hogy a múlandó hasonlatot átitassa az örökkévalóság üzenetével.” (Rudolf Steiner)
Szeretnél alkotni, de „sosincs rá időd”? Szeretnél szakavatott vezetők segítségével kipróbálni új művészeti ágakat? Művészi elhivatottságot érzel magadban, de nehezen teszed meg az első lépést?
Az egyéves képzés során a művészeti ágak széles skálájával ismerkedhetsz meg!
A Napfényes Művészeti Szabadegyetem keretein belül alkalmad van több művészeti ágban kipróbálni magad. A tanfolyam keretein belül elmélyülhetsz a rajz, a festés, a szobrászművészet, a zene, a mozgásművészet, az írásművészet (kalligráfia), a kézműves technikák, a rézművesség és a bűvészet rejtelmeiben, ezáltal lehetőséget teremtve arra, hogy új szakasz kezdődjön el a saját művészeti életedben.
A 8 alkalom során meg- és kiismerheted saját művészi tehetségedet miközben az alkotás folyamatának könnyedségét is megtapasztalhatod.
Az alapokhoz szükséges fogalmak, technikák megismerése mellett minden alkalommal érdekes, szórakoztató módon készítheted el saját művészi alkotásodat, kompozíciódat vagy alkothatsz együtt másokkal, így szerezve inspirációt a további művészeti munkákhoz.
A Napfényes Művészetei Szabadegyetem 2 féléves, mely félévente 4 hétvégi alkalmat foglal magába.

I. félév

II. félév

Kalligráfia
Barna Zoltán
2016. október 22. szombat, 10-17h
1063 Bp., Bajnok u. 12. (utcai bejárat)

Egy szép, kézzel írt kódex, egy kézzel írt esküvői meghívó, az étterem ablakára kiírt menü, egy gyönyörűen felírt idézet a szobád falán… A valódi kézírás varázsát semmilyen digitális technológia nem tudja helyettesíteni, emellett jótékonyan hat a testre, lélekre, szellemre. Most megtudhatod, mi kell ahhoz, hogy te is tudjál az írásoddal művészkedni.

Rajz és festés
Szabó Norbert
2017. február 18. szombat, 10-17h
Napfényes Gyógyközpont – 1066 Bp., Teréz krt. 46. (Mark Center)

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a rajztudáshoz és festészethez valamiféle különleges tehetségre és nagyfokú kézügyességre van szükség, emiatt egyáltalán nem is használják az önkifejezésnek ezeket a formáit.  Pedig a helyzet korántsem ennyire borzasztó. A rajzolni és festeni tudás titka az ember látásmódjában rejlik.
A nap során belekóstolunk a rajzoláshoz és a festéshez szükséges alapvető technikákba, amelyek a kreativitás és a vizuális készségek könnyebb kibontakoztatásához vezetnek.

Szobrászat
Mufics István
2016. november 13. vasárnap, 10-17h
Napfényes Gyógyközpont – 1066 Bp., Teréz krt. 46. (Mark Center)

A szobrászat térben ábrázoló kifejezési mód, amelyben különféle anyagok megmunkálásának széles tárházával ismerkedhet meg az ember. Mindegyikben közös: a forma kialakítása. A formázás eszközökkel vagy a kezek közötti játékból alakul ki, melyek együtt egy belső teret alkotnak. A nyomás-ellennyomás, hántolás alakítják a felszín formáit. A formázás mélységet adhat más művészetekben szerzett ismereteinkhez is. A tanfolyamon az agyagozás és a fafaragás egymást kiegészítő tevékenységével ismerkedünk meg.

Rézművesség
Mufics István
2017. március 12. vasárnap, 10-17h
Napfényes Gyógyközpont – 1066 Bp., Teréz krt. 46. (Mark Center)

A fémfeldolgozás sokrétű területén különösen értékes a réz megmunkálása. A réz az első olyan fémek közé tartozott az emberiség korai időszakában, amelyeket bonyolult feldolgozási eljárások nélkül lehetett megmunkálni, mert nemcsak érceikben, hanem fém formájában is megtalálhatóak a földben.
Hevítés, formálás, forrasztás tevékenységeken keresztül eddig még nem tapasztalt folyamatokat ismerhetünk meg és élhetünk át. A réz megmunkálása a saját alkotóerőnk formáló erőit kelti életre.

Kézműves foglalkozások
Biró Zsuzsanna és Erdélyi Gabriella Tünde
2016. december 10. szombat, 10-17h
1063 Bp., Bajnok u. 12. (utcai bejárat)

Minden, amit kezünkkel végzünk, fejleszti a gondolkodásunkat, beszédünket. A tanfolyamon egy folyamatot szeretnénk végigkísérni a résztvevőkkel. A közelgő karácsonyra is ráhangolódva megismerhetjük a gyapjút mint alapanyagot, kipróbálhatjuk a kézi kártolást, szövést, fonást és saját kezűleg, magunk készíthetünk dísztárgyat, különböző technikák segítségével.

A zene mindenkié
Pusztai József
2017. április 9. vasárnap, 10-17h
Napfényes Gyógyközpont – 1066 Bp., Teréz krt. 46. (Mark Center)

A zene lélekemelő hatása vitathatatlan. Olyasmit is képes kifejezni, ami szavakkal sokszor nem mondható el.
Zenélés által az ember mélyebb kapcsolatba kerülhet önmagával, s a közös zenélés által más emberekkel is. A tanfolyam betekintést ad a zene összetett világába, segít eligazodni ebben a messziről érthetetlennek, bonyolultnak tűnő rendszerben, kedvet csinál a hangszeres zenéléshez a hangszerek kipróbálása és a zene rendszerének megértése által.

Mozgásművészt és formarajz
Gera Olga és Lóránt László
2017. január 22. vasárnap, 10-17h
1063 Bp., Bajnok u. 12. (utcai bejárat)

A fény, a hang és a ritmus átsugározza-átrezgi egész lényünket, egész életünket. Ezért amint a testünk mozgásba lendül, a legkisebb mozdulat is rólunk mesél. Amikor azonban a mozgás tudatossá válik, képes láthatóvá tenni mindazt, amit valójában gondolunk, a szívünkben érzünk, és ami felé törekszünk. Művészetté válik, amely átalakítja az embert, kibontja lényének teljes szépségét, igazi jóságát. Ezen a hosszú és izgalmas úton társunk a formarajz, ami a síkban jeleníti meg azokat a formákat, amelyek gyógyító és harmonizáló hatással vannak ránk.

Bűvészet mint művészet
Váradi Tibor
2017. május 27. szombat, 10-17h
1063 Bp., Bajnok u. 12. (utcai bejárat)

Minden művészet egy „másik világba” ragad el, amely túl van a hétköznapi tapasztalás spektrumán. Az igazi művészet felemel, inspirál, katarzisba visz. Ezt nyújtja nekünk a bűvészet is a maga speciális eszköztárával. A bűvészet az előadóművészetek közé tartozik. Egy jól felépített bűvészműsor ugyanolyan lélekemelő hatású lehet, mint egy csodálatos festmény vagy zenemű. A művészeti alkotásokat nem megmagyarázni kell, hanem átélni. A bűvészmutatványoknál ehhez hasonlóan nem az ésszerű magyarázat fontos, hanem beengedni és átélni csodát!
A bűvészet a csoda erejével oldja a nézők egyoldalúan racionális világképét, s általa elhihetjük: minden lehetséges!

A tanfolyamsorozaton csak előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni és az egyes alkalmak külön nem látogathatóak.
Díja: 1 éves képzés, 8 alkalom (két félév) ára 100.000 Ft

Jelentkezés, tudnivalók

JELENTKEZÉS, ÉRDEKLŐDÉS
Ha kérdése van vagy érdeklődik valamelyik tanfolyamunk iránt, illetve szeretne azon részt venni, kérjük, jelezze felénk

 • telefonon a 1/311-9999-es vagy a 30/311-9999-es telefonszámon
 • írhat nekünk elektronikus levelet a tanfolyam@napfenyes.hu címre
 • a tanfolyami oldalon található regisztrációs linkre kattintva.

A tanfolyamokról történő érdeklődés semmiféle kötelezettséggel nem jár.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
A tanfolyamok esetében a jelentkezési határidő (amennyiben ettől eltérő információ nem jeleneik meg a tanfolyam leírásában) a tanfolyam előtti harmadik munkanap, de kizárólag a maximális létszám eléréséig tudjuk fogadni a jelentkezéseket. A tanfolyamon való részétel feltétele, hogy még tanfolyam indulása előtt a teljes tanfolyami díj befizetésre kerüljön.

BEFIZETÉS MÓDJA
A tanfolyam helyszínén nincsen mód a tanfolyam befizetésére.

 • készpénzben: Ha személyesen szeretné fizetni a tanfolyam díját, úgy ezt készpénzben teheti meg nyitva tartási időben (H, Sz: 8-16h, K, Cs: 8-18h, P: 10-16h) a 1056 Budapest, Belgrád rakpart 26. szám alatti irodánkban.
 • átutalással vagy bankfiókban történő befizetéssel: Amennyiben banki utalással fizetne, az utalás/befizetés előtt, küldje el számunkra postacímét, e-mail címét és telefonszámát. Közvetlenül mielőtt elindítaná az utalást, kérjük, jelezze felénk, hogy ellenőrizhessük a szabad helyeket.
 • bankkártyás fizetéssel: A kiválasztott tanfolyam oldalán található linkre kattintva.

Bankszámlaszámunk: OTP 11709002-20121060
Kedvezményezett neve: Napfényes Élet Alapítvány
Közlemény: {a kiválasztott tanfolyam neve és időpontja}

Külföldről indított utaláshoz:
IBAN kód: HU24-11709002-20121060-00000000
SWIFT/BIC kód: OTPVHUHB

Minden befizetésről számlát állítanunk ki, amelyet az összeg beérkezése után postázunk vagy elektronikus levélben küldünk el a megadott címre. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a számlát kizárólag arra a névre tudjuk kiállítani, melyről a befizetés érkezett.

Ha kedvezményre jogosító utalvánnyal rendelkezik, kérjük, jelezze telefonon vagy tüntesse fel az utalásánál a sorszámát és értékét.

EMLÉKEZTETŐ
A tanfolyamok előtt néhány nappal e-mailt küldünk a tanfolyam kezdési időpontjáról és a helyszínéről.
A budapesti tanfolyami helyszínünk: 1063 Budapest, VI. ker. Bajnok u. 12. (utcai bejárat)

LEMONDÁS FELTÉTELEI

 • A tanfolyam indulásához képest két héten belüli lemondás esetén a befizetett tanfolyami díjat már nem áll módunkban visszafizetni.
 • Két héten belül, de legalább három munkanappal a tanfolyam indulása előtt a befizetett összeget átvezetni más alkalomra vagy tanfolyamra csak abban az esetben tudjuk, ha az eredetileg befizetett tanfolyamon a befizetők száma az induláshoz szükséges minimális résztvevőszám felett marad. Ha a lemondással a tanfolyam már nem tudna elindulni a résztvevők száma miatt, úgy nincsen mód az átvezetésre.
 • A tanfolyam előtti három munkanapon belül már nem tudjuk a befizetett összeget más alkalomra vagy tanfolyamra átvezetni.
 • Már megkezdett tanfolyam esetén nincsen mód arra, hogy amennyiben a résztvevő bármilyen ok miatt nem jelenik meg egy vagy több alkalmon, úgy a hiányzó alkalmak későbbi időpontban pótlásra kerüljenek. Hiányzás miatt a tanfolyam nem újrajárható.
 • Elindult tanfolyam esetén a befizetett összeg nem átvihető más tanfolyamra vagy időpontra, függetlenül attól, hogy a résztvevő megjelent-e az elindult tanfolyam alkalmain.

TÁVOLMARADÁS
Ha betegség vagy bármi egyéb indok miatt a résztvevő nem jelenik meg a tanfolyamon a befizetett részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni vagy más tanfolyamra, illetve időpontra átvezetni.

TANFOLYAM ELMARADÁSA
Amennyiben egy tanfolyam elmarad (pl. ha nem jön össze a szükséges minimális létszám), akkor a befizetett összeget – előzetes egyeztetés után – visszafizetjük vagy átvezetjük egy későbbiekben induló tanfolyamra.
A tanfolyamszervező – amennyiben nem jön össze az induláshoz szükséges létszám – a tanfolyamot a tervezett induláshoz képest legkésőbb 2 munkanappal lemondhatja. A létszám szempontjából a befizetések számítanak.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Ebéd
Az egész napos tanfolyamainkon egy hosszabb ebédszünetetet biztosítunk, ahol lehetőség van otthonról hozott étel elfogyasztására is.
Hétvégi és egész napos tanfolyamaink esetében lehetőség van ebédrendelére a Napfényes Étteremből. A tanfolyam résztvevői egy szűkített étlap kínálatából tudnak választani.
Az ebédrendelésre vonatkozó igényt elég a reggeli érkezéskor a regisztrációnál leadni. A megrendelt étel a tanfolyam helyszínén fizetendő.
Hozott ebéd melegítésére a helyszínen nincs lehetőség és mikrosütő sem áll rendelkezésre.

Parkolás
A tanfolyamhelyszínnek nincs saját parkolója.
A  környéki utcák munkanapokon 18 óráig fizetősek, hétvégén díjtalan a parkolás.
Fizetni a parkolóóráknál vagy sms elküldésével lehet.

Egyéni konzultációs lehetőség
Egyes tanfolyamaink esetében lehetőség van egyéni konzultációra is.
Amennyiben ezzel élni szeretne, kérem, jelezze ezt a tanfolyamvezetőnél, a recepciósunknál vagy a Napfényes Élet Alapítvány elérhetőségein.

KÉPZÉSI SZERZŐDÉS
A tanfolyamainkon részt vevő hallgatóinkkal a hatályos törvényi rendelkezéseknek megfelelően képzési szerződést kötünk.
A szerződés a tanfolyam helyszínén, a  tanfolyam megkezdése előtt kerül kitöltésre. A képzési szerződésben foglaltak elfogadása, annak aláírása a tanfolyamon való részvétel előfeltétele.
Aláírt képzési szerződés nélkül, illetve az abban szereplő pontok betartásának hiányában a tanfolyamon való részvétel nem lehetséges.

A képzési szerződés általános pontjai:

•   Képző intézmény kötelezettséget vállal a szerződés a tanfolyam lebonyolításáért, felelősséget a program minőségéért, teljesítéséért, a képzésben közreműködők tevékenységéért.
•   Képző intézmény vállalja, hogy
– a képzés helyszínén a személyi és tárgyi feltételeket biztosítja
– biztosítja az oktatáshoz szükséges eszközöket, naplókat és egyéb tansegédleteket
•   A képzésben résztvevő vállalja, hogy:
– elfogadja az oktatás rendjét, indokolatlan késések nélkül részt vesz az ütemterv szerinti képzési alkalmakon
– a biztonsági, egészségügyi és munkavédelmi előírásokat betartja
– nem tanúsít olyan magatartást, amely hallgatótársait, oktatóit, illetve a Képző intézmény érdekeit sértené vagy károsítaná
•   A képzésben résztvevő tudomásul veszi, hogy
– a képzésen való részvétel feltétele a legalább 15 éves betöltött életkor, de egyes képzéseknél ettől magasabb részvételi korhatár is előfordulhat, melyet a kiírásban feltüntetünk
– szándékos vagy gondatlanságból elkövetett károkozás esetén az okozott kárt köteles megfizetni
– a megengedettnél több hiányzás, ismétlődő, vagy súlyos fegyelemsértés a Résztvevő kizárását vonja maga után a képzésről
– a jelenléti íven megjelenését minden foglalkozási napon aláírásával hitelesítenie kell
– amennyiben a résztvevő a képzési szerződésben vállalt kötelezettségeit nem teljesíti, úgy a képzésről kizárásra kerül
•   A képzésben résztvevő nyilatkozik arról, hogy megismerte és elfogadja az intézmény házirendjét, valamint az ügyfélszolgálati és panaszkezelési szabályzatát.
•   A képző intézmény a Résztvevő személyes adatait az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeli, azokat harmadik fél számára nem adja ki.
•  Résztvevő hozzájárul, hogy a képzési szerződésben megadott adatai alapján a képző intézmény a törvényben kötelezően előírt – nem nevesített – statisztikai jelentéseket készítsen a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (OSAP) felé.
•   A képző intézmény szerződésszegésével kapcsolatban a Ptk.-ban rögzítettek az irányadók.
•   Jelen szerződést a Képző intézmény és a Képzésben résztvevő csak közös megegyezéssel, írásban módosíthatja, illetve mondhatja fel. Amennyiben bármelyik fél a szerződésben foglaltakat figyelmeztetés után sem teljesíti, a másik fél a szerződés azonnali felbontását kezdeményezheti.
•   Jelen szerződés határozott időre szól, a szerződésben meghatározott időpontban a teljesítéssel megszűnik.
•   Az itt nem szabályozott kérdésekben a Ptk. szabályai az irányadóak.

Önismereti tanfolyamok

Lelkiség, önismeret

ÚJ TANFOLYAM!
4 alkalmas gyakorlati tanfolyam, melyben kulcsokat kapsz a sikereses élet legfontosabb témáihoz:
Bátorság, megvalósítóerő, belső harcos • Célok, motiváció, értékrend • Önbizalom, magabiztosság, bizalom • Pénz, siker, hivatás • Elengedés, elfogadás, önelfogadás • Szabadság, függetlenség, tudatosság • Öröm, játék, spontaneitás – a Belső Gyermek gyógyítása

ÚJ TANFOLYAM!
A párkapcsolati enneagram tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

ÚJ VIDEÓ!
Az Enneagram II. tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

Önismereti tanfolyamok

Művészet, kreativitás

2018. október 1-től (hétfő), 18-20h
– 5 alkalom

VIDEÓ!
2018. augusztus 25-26. (Szo-V), 9-16h
PÉCSEN! 2018. szeptember 15-16. (Szo-V), 9-16h

2018. november 15-től (csütörtök), 18-20h
– 5 alkalom

KÖZKÍVÁNATRA ÚJRA!
2018. augusztus 2. (Cs), 18-21h
2018. augusztus 16. (Cs), 18-21h
2018. augusztus 30. (Cs), 18-21h

ÚJ VIDEÓ!
2018. június 16-17. (Szo-V), 9-16h

BETELT! 2018. július 14-15. (Szo-V), 9-16h
Üvegfestészet és Szakrális Geometria workshop

Önismereti tanfolyamok

Spiritualitás

ÉVENTE CSAK EGYSZER INDÍTJUK!
Ízelítő a témákból:
A csakrák működése és sajátosságaik • csakrakapcsolatok • a hozzájuk kapcsolódó életterületek, betegségek • az egyes csakrákhoz tartozó pozitív és negatív elementálok • a harmonikus és diszharmonikus működésről • a csakrák tisztítása és erősítése

ÉVENTE CSAK EGYSZER INDÍTJUK!
Ízelítő a témákból:
A földfejlődés és emberiségfejlődés kiemelkedő eseményei Krisztustól napjainkig • Michael-impulzus • az 52 szellemi alapelv • a közteslét eseményei • a Szent Grál titkai • egészség, betegség, gyógyulás • damaszkuszi élmény

A szellemtudományi haladó tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már elvégezték Az ember és a létezés titkai – bevezetés a szellemtudományba alaptanfolyamot, illetve azoknak, akik már rendelkeznek az alapvető szellemtudományos ismeretekkel.

ÉVENTE CSAK EGYSZER INDÍTJUK!
Ízelítő a témákból:
Az ember és a világ szellemi felépítése • tudatszintek • planetáris inkarnációk, a Föld létének szellemi háttere • karma és reinkarnáció • angyalok és ellenerők • szellemi praxis • beavatás és megvilágosodás

Vidéki tanfolyamainkhoz együttműködő partnereket keresünk!

Szeretnénk, ha tanfolyamaink vidéki városokba is eljutnának. Ehhez keresünk olyan partnereket, akik helyismeretük és kapcsolatrendszerük révén
tudnak segíteni vidéki a tanfolyamok megszervezésében. Amennyiben szívesen együttműködne velünk, kérjük,
keressen minket elérhetőségeinken.

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
2526272829301
2345678
91011121314 Olajfestés 15
16171819202122
23242526272829
303112 Festő Estek 345
6789101112
13141516 Festő Estek 171819
 

Tanfolyamainkra bankkártyával is befizethetsz biztonságos kapcsolaton keresztül:

Értesülj időben tanfolyamainkról és előadásainkról, iratkozz fel az e-mail értesítőnkre!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, valamint a termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastad és tudomásul vetted.

Napfényes Tanfolyamok