Ideális munka, tevékenység, hivatás

Vannak, akiknek nincsen munkájuk. Vannak, akik váltani szeretnének. Sokan nem tudják, mihez is kéne kezdeniük. Van, aki nem meri a saját elképzeléseit követni. Van, aki a „megfelelő alkalomra” vár … már évek óta. És van, aki már feladta a reményt, és csak pénzt akar keresni. Nekik szól a Napfényes Élet Alapítvány sikeres önismereti tanfolyama, az  IDEÁLIS HIVATÁS tréning.

Sokféle munkát végzünk, és ezek között lehet olyan feladat, ami igazán közel áll hozzánk, amiről azt érezzük: Igen! A helyemen vagyok! Fogjunk gyanút, hogy valami nincsen rendben, ha nincsen munkánk, ha van munkánk, de nem szeretjük, vagy ha nem vagyunk képesek megtartani magunkat egy munkahelyen pár hónapnál (hétnél, percnél) tovább.

Mindenki máshol tart, természetes, hogy különbözőek a pillanatnyi problémáink. Egyetlen dolog viszont egységes: nem látjuk, nem tudjuk, hogy aktuálisan hol és miért akadtunk el, és ezért érdemes segítséget igénybe venni. A pozitív hozzáállás jól jöhet: „Most még nem tudom, mi a megoldás, de bennem van.”

A munka kapcsol minket az emberi közösséghez. A közösségben a felnőtt, munkaképes emberek végeznek munkát. Beteg az a közösség, ahol munkaképes felnőttek nem dolgoznak. A munkavégzés kapcsolja össze belső lelki világunkat (gondolatok, célok, szándékok, érzések) a külső fizikai valósággal. A munka kapcsolatteremtő, megismerő eszköz. Aki munkátlan, az tudatlan marad. Az önálló munkavégzés a felnőtté válás jele és eszköze. Az önálló munkára képes felnőtt nagyobb eséllyel élhet szabadon, saját normái és elképzelései szerint.

Érdemes átgondolnunk, milyen örökséggel indultunk az életnek, mit gondoltak a pénzről és a munkájukról szüleink, hogyan viszonyultak a munkához, megtalálták-e benne önmagukat? A családi minták pozitív és visszahúzó erői érvényesülhetnek hozzáállásunkban.

Arra vagyunk képesek, amiről jó képet alkotunk. Kép nélkül képtelenség! A lélek képekben működteti megvalósító erőit. Ezért segítjük a tudatos képalkotást. Vágyképeinket konkrétan megfogalmazva, finomítva jutunk el céljaink rendszeréhez. A célalkotás 3 fő időtávra történik: 0-2 hónap az azonnali, rövidtávú program, 2-6 hónap a középtávú, 6-24 hónap a hosszútávú célok időtávja.

Ellenőrizzük céljainkat! Jó irányba vezetnek? Reálisak? Képesek vagyunk végrehajtani, megvalósítani? Nem ütik egymást? Konkrétan fogalmaztuk meg? Érthető, egyszerű egy értelmes gyermek számára is? Vannak benne számok, határidő, felelősök, mérési szempontok? Beírtuk a naptárunkba? Pontosan leírtuk, mit akarunk? Tudjuk, melyik célunk a legfontosabb? Megmutattuk kellően pozitív gondolkodású ismerősünknek is? Megóvtuk a pesszimistáktól?

Ha minden rendben van, engedélyezzük a sikeres megvalósítást, akár írásban is! Ingyen van, és nagyon hatásos. Ne feledkezzünk meg a célok frissítéséről, aktualizálásáról sem!

Idáig eljutva jöhet a megvalósítás átgondolása. Itt egyszerű a megközelítési módunk: most azonnal kell lépnünk, már nincs ideje a múltnak. A legfontosabbal kell foglalkozni. Sikeresen teljesíthető lépésekre kell bontani a projektjeinket. Csak az igazán fontos és sürgős teendőket végezzük el.

Meg kell erősíteni önképünket. Életünk során úgy gyűjtjük a tudást és hozzáértést, hogy egyre inkább képessé váljunk a nekünk való feladatokra. Szisztematikusan áttekintjük, mit tanultunk, dolgoztunk eddigi életünk során, számba véve minden tevékenységünket, ami valamilyen hozzáértéssel gazdagított minket; ez az úgynevezett kompetencia-biográfia.
Az élet-ökonómia elve alapján érdemes figyelnünk arra, hogy ne dobjunk ki mindent valami ’mellékes’ szempont miatt (pénz, lakóhely, stb.).

A tréning, amelyen a fenti témákat dolgozzuk fel, érzelmileg igen intenzív. A közös munka során oldódhatnak belső félelmeink, gátjaink. Személyes visszajelzéseket kapunk a csoportban. Egymás élethelyzetének megismerése nyílt légkört teremt. Mások helyzetét látva átértékelhetjük a magunkét. A bizalom új kapcsolatokat teremt, a céljaink megvalósításához szükséges kapcsolati hálózat építése sokszor már itt megkezdődik. Minél konkrétabb, érthetőbb elképzelésünk van, annál könnyebben tudnak mások kapcsolódni hozzánk, és segíteni nekünk.

Kívánjuk mindenkinek a jól végzett, ideális munka örömét!

Korpusz Sándor

Kapcsolódó tanfolyam: Ideális hivatás tanfolyam

2017-09-05T14:14:44+00:00
Önismereti tanfolyamok

Lelkiség, önismeret

ÚJ TANFOLYAM!
2018. március 24. (Szo), 9-17h
A párkapcsolati enneagram tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!

2018. április 21. (Szo), 9-16h

2018. április 14. (Szo), 9-16h

2018. május 13. (V), 9-16h

ÚJ TANFOLYAM!
2018. február 18-tól havonta 1 hétvégi nap, 10-17h
– 4 alkalom
4 alkalmas gyakorlati tanfolyam, melyben kulcsokat kapsz a sikereses élet legfontosabb témáihoz:
Bátorság, megvalósítóerő, belső harcos • Célok, motiváció, értékrend • Önbizalom, magabiztosság, bizalom • Pénz, siker, hivatás • Elengedés, elfogadás, önelfogadás • Szabadság, függetlenség, tudatosság • Öröm, játék, spontaneitás – a Belső Gyermek gyógyítása

ÚJ VIDEÓ!
2018. március 3-4. (Szo-V), 9-17h
2018. május 26-27. (Szo-V), 9-17h

2018. február 3-4. (Szo-V), 10-17h
2018. április 7-8. (Szo-V), 10-17h

2018. február 24. (Szo), 9-17h
Az Enneagram II. tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Enneagram alaptanfolyam elvégzése vagy az enneagram rendszerének alapfokú ismerete!


Önismereti tanfolyamok

Művészet, kreativitás

2018. április 6-8. (P-Szo-V), 9-17h

2018. március 19-től (hétfői napokon), 18-20h
– 5 alkalom

VIDEÓ!
2018. február 3-4. (Szo-V), 9-16h
PÉCSEN! 2018. május 5-6. (Szo-V), 9-16h
Az Akvarellfestés 2. tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Akvarellfestés alaptanfolyam elvégzése!
Az Olajfestés 2. tanfolyamon való részvétel előfeltétele az Olajfestés alaptanfolyam elvégzése!

Üvegfestészet és Szakrális Geometria workshopÖnismereti tanfolyamok

Spiritualitás

ÉVENTE CSAK EGYSZER INDÍTJUK!
2018. április 4-től (szerdai napokon), 18-20h
– 7 alkalom
Ízelítő a témákból:
A földfejlődés és emberiségfejlődés kiemelkedő eseményei Krisztustól napjainkig • Michael-impulzus • az 52 szellemi alapelv • a közteslét eseményei • a Szent Grál titkai • egészség, betegség, gyógyulás • damaszkuszi élmény

A szellemtudományi haladó tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már elvégezték Az ember és a létezés titkai – bevezetés a szellemtudományba alaptanfolyamot, illetve azoknak, akik már rendelkeznek az alapvető szellemtudományos ismeretekkel.

ÉVENTE CSAK EGYSZER INDÍTJUK!
2018. február 7-től (szerdai napokon), 18-20h
– 7 alkalom
Ízelítő a témákból:
Az ember és a világ szellemi felépítése • tudatszintek • planetáris inkarnációk, a Föld létének szellemi háttere • karma és reinkarnáció • angyalok és ellenerők • szellemi praxis • beavatás és megvilágosodás

ÉVENTE CSAK EGYSZER INDÍTJUK!
Ízelítő a témákból:
A csakrák működése és sajátosságaik • csakrakapcsolatok • a hozzájuk kapcsolódó életterületek, betegségek • az egyes csakrákhoz tartozó pozitív és negatív elementálok • a harmonikus és diszharmonikus működésről • a csakrák tisztítása és erősítése

Vidéki tanfolyamainkhoz együttműködő partnereket keresünk!

Szeretnénk, ha tanfolyamaink vidéki városokba is eljutnának. Ehhez keresünk olyan partnereket, akik helyismeretük és kapcsolatrendszerük révén tudnak segíteni vidéki a tanfolyamok megszervezésében. Amennyiben szívesen együttműködne velünk, kérjük, keressen minket elérhetőségeinken.

 

Tanfolyamainkra bankkártyával is befizethetsz biztonságos kapcsolaton keresztül:

Értesülj időben tanfolyamainkról és előadásainkról, iratkozz fel az e-mail értesítőnkre!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, valamint a termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastad és tudomásul vetted.

Napfényes Tanfolyamok