Kik vagyunk mi? Cikkek Tanfolyamvezetők Tanfolyamok
Tanfolyami videók | Jelentkezés, tudnivalók Kapcsolat: Napfényes Élet Alapítvány - Tel.: 311-9999

Ideális munka, tevékenység, hivatás

Vannak, akiknek nincsen munkájuk. Vannak, akik váltani szeretnének. Sokan nem tudják, mihez is kéne kezdeniük. Van, aki nem meri a saját elképzeléseit követni. Van, aki a „megfelelő alkalomra” vár ... már évek óta. És van, aki már feladta a reményt, és csak pénzt akar keresni. Nekik szól a Napfényes Élet Alapítvány sikeres önismereti tanfolyama, az  IDEÁLIS HIVATÁS tréning.

Sokféle munkát végzünk, és ezek között lehet olyan feladat, ami igazán közel áll hozzánk, amiről azt érezzük: Igen! A helyemen vagyok! Fogjunk gyanút, hogy valami nincsen rendben, ha nincsen munkánk, ha van munkánk, de nem szeretjük, vagy ha nem vagyunk képesek megtartani magunkat egy munkahelyen pár hónapnál (hétnél, percnél) tovább.

Mindenki máshol tart, természetes, hogy különbözőek a pillanatnyi problémáink. Egyetlen dolog viszont egységes: nem látjuk, nem tudjuk, hogy aktuálisan hol és miért akadtunk el, és ezért érdemes segítséget igénybe venni. A pozitív hozzáállás jól jöhet: „Most még nem tudom, mi a megoldás, de bennem van.”

A munka kapcsol minket az emberi közösséghez. A közösségben a felnőtt, munkaképes emberek végeznek munkát. Beteg az a közösség, ahol munkaképes felnőttek nem dolgoznak. A munkavégzés kapcsolja össze belső lelki világunkat (gondolatok, célok, szándékok, érzések) a külső fizikai valósággal. A munka kapcsolatteremtő, megismerő eszköz. Aki munkátlan, az tudatlan marad. Az önálló munkavégzés a felnőtté válás jele és eszköze. Az önálló munkára képes felnőtt nagyobb eséllyel élhet szabadon, saját normái és elképzelései szerint.

Érdemes átgondolnunk, milyen örökséggel indultunk az életnek, mit gondoltak a pénzről és a munkájukról szüleink, hogyan viszonyultak a munkához, megtalálták-e benne önmagukat? A családi minták pozitív és visszahúzó erői érvényesülhetnek hozzáállásunkban.

Arra vagyunk képesek, amiről jó képet alkotunk. Kép nélkül képtelenség! A lélek képekben működteti megvalósító erőit. Ezért segítjük a tudatos képalkotást. Vágyképeinket konkrétan megfogalmazva, finomítva jutunk el céljaink rendszeréhez. A célalkotás 3 fő időtávra történik: 0-2 hónap az azonnali, rövidtávú program, 2-6 hónap a középtávú, 6-24 hónap a hosszútávú célok időtávja.

Ellenőrizzük céljainkat! Jó irányba vezetnek? Reálisak? Képesek vagyunk végrehajtani, megvalósítani? Nem ütik egymást? Konkrétan fogalmaztuk meg? Érthető, egyszerű egy értelmes gyermek számára is? Vannak benne számok, határidő, felelősök, mérési szempontok? Beírtuk a naptárunkba? Pontosan leírtuk, mit akarunk? Tudjuk, melyik célunk a legfontosabb? Megmutattuk kellően pozitív gondolkodású ismerősünknek is? Megóvtuk a pesszimistáktól?

Ha minden rendben van, engedélyezzük a sikeres megvalósítást, akár írásban is! Ingyen van, és nagyon hatásos. Ne feledkezzünk meg a célok frissítéséről, aktualizálásáról sem!

Idáig eljutva jöhet a megvalósítás átgondolása. Itt egyszerű a megközelítési módunk: most azonnal kell lépnünk, már nincs ideje a múltnak. A legfontosabbal kell foglalkozni. Sikeresen teljesíthető lépésekre kell bontani a projektjeinket. Csak az igazán fontos és sürgős teendőket végezzük el.

Meg kell erősíteni önképünket. Életünk során úgy gyűjtjük a tudást és hozzáértést, hogy egyre inkább képessé váljunk a nekünk való feladatokra. Szisztematikusan áttekintjük, mit tanultunk, dolgoztunk eddigi életünk során, számba véve minden tevékenységünket, ami valamilyen hozzáértéssel gazdagított minket; ez az úgynevezett kompetencia-biográfia.
Az élet-ökonómia elve alapján érdemes figyelnünk arra, hogy ne dobjunk ki mindent valami ’mellékes’ szempont miatt (pénz, lakóhely, stb.).

A tréning, amelyen a fenti témákat dolgozzuk fel, érzelmileg igen intenzív. A közös munka során oldódhatnak belső félelmeink, gátjaink. Személyes visszajelzéseket kapunk a csoportban. Egymás élethelyzetének megismerése nyílt légkört teremt. Mások helyzetét látva átértékelhetjük a magunkét. A bizalom új kapcsolatokat teremt, a céljaink megvalósításához szükséges kapcsolati hálózat építése sokszor már itt megkezdődik. Minél konkrétabb, érthetőbb elképzelésünk van, annál könnyebben tudnak mások kapcsolódni hozzánk, és segíteni nekünk.

Kívánjuk mindenkinek a jól végzett, ideális munka örömét!

Korpusz Sándor

Kapcsolódó tanfolyam: Ideális hivatás tanfolyam

Korpusz Sándor

korpuszsandor

1993-ban, baráti felkérésre kezdtem eladástechnikai tréningeket  tartani. Ez a tevékenység nagyon érdekelt, folyamatosan bővült: vezetői, kommunikációs, önismereti tréningek, személyes vezetői tanácsadás, akciótervezés, piacelemzés, promóciók szervezése, értékesítők kiválasztása – az értékesítés fejlesztésének teljes körével dolgoztam kis és nagy céges megbízóknak.
2012-ben ismertem meg társamat, Beát, aki a varázsmese témáját már évekkel előbb felfedezte és kutatja. Együttműködésünk gyümölcseként még ebben az évben elindítottuk a VARÁZSMESE ÍRÁS tanfolyamot.

Bővebben

 

További cikkek

Kalligráfia – egy művészet újraéledőben

kalligrafia-cikk1

Ki ne érezte volna már egy szép, kézzel írt szöveg láttán, hogy melegség önti el a szívét? Néhány filmfeliratban is találkozhattunk hasonlóval, mint például az új Sherlock Holmes-mozi vagy a Harry Potter – Az Azkabani fogoly végén.

 

Bővebben...

Kalligráfia – a szépírás művészete

kalligrafia-cikk1

Szépírás – ezt jelenti a kalligráfia (kallos = szép, graphos = írás). De nézzük meg, hogy mit is takar ez a kifejezés, ha egy picit a szavak mögé nézünk!

 

Bővebben...

Egészséges életmód – a spiritualitás kapuja

cikk_eletmod

Nagy divatja van mostanában a tudatos diétáknak, a természetes életmódra való törekvésnek. Az ember eme igénye teljességgel érthető...

Bővebben...

Szabad hang-játék

cikk_szabadhang

Az örömteli, felszabadult játék lehetőségét a felnőttek teremtik meg gyermekeiknek a tér és az eszközök használatával. A gyermekek pedig boldogan belehelyezkednek és használják. De mi is ez a lehetőség?

Bővebben...

Ideális munka, tevékenység, hivatás

cikk_hivatas

Vannak, akiknek nincsen munkájuk. Vannak, akik váltani szeretnének. Sokan nem tudják, mihez is kéne kezdeniük. Van, aki nem meri a saját elképzeléseit követni. Van, aki a „megfelelő alkalomra” vár ... már évek óta.

Bővebben...

A csakrákról általában

cikk_csakra

A csakrák az ember fizikai szemmel láthatatlan, szellemi részeinek szervei, erõtestei. A fizikai test a normális érzékszervek számára is érzékelhetõ, az embernek azonban vannak olyan finomabb testei, amelyek az érzékfeletti, vagy más néven szellemi világhoz tartoznak.

Bővebben...

A születés csodája

cikk_szuletes

A várandósság és a szülés szép és személyiségformáló szakasz a nő életében, újra és újra bekövetkező, mégis mindig egyedülálló élmény. Változást hoz, és olyan erőkkel szembesít, amelyeket korábban nem ismerhettünk.

Bővebben...

Tudatos Hangszerválasztás

cikk_hangszer

A zenéhez való kapcsolódásunk egyik fontos állomása lehet a saját hangszerünk kiválasztása. Cikkünkben ehhez a döntéshez szeretnénk támpontokat adni.

Bővebben...

A zene hatása az emberre

cikk_zene

A zene és a hangok ugyanúgy mindennapjaink része, akár az evés, vagy az alvás. Ahogy táplálkozási szokásainkra vagy a mindennapi rutin elvégzésére is figyelmet szentelünk, ugyanúgy érdemes a minket körülvevő hangokhoz, zenéhez is tudatosabban hozzáállnunk.

Bővebben...

A Bothmer gimnasztika testre és lélekre gyakorolt hatása

cikk_bothmer

„A Bothmer gyakorlatoknak van története, van eleje, közepe és vége. Az ember valamin keresztül megy a gyakorlat elvégzése során, s más ember mikor befejezi azt.” Alheidis von Bothmer

Bővebben...

Önismeret – önértékelés - önbizalom

onbizalom

Az önbizalom a legtöbb, mi adható. Az önbizalom ad belső tartást a teljes értékű emberi élethez. Az önbizalom hit önmagunkban.

Bővebben...

Gerinc

cikk_gerinc

Korunk emberének egyik legtöbbet emlegetett egészségügyi tünetcsoportja a hátfájás. Ha megvizsgáljuk a „magyar valóságot”, észrevehetjük, hogy az emberek nagy részének van valamilyen gerinccel kapcsolatos problémája.

Bővebben...


csütörtökönként 18:00-19:00 www.napfenyesgyogykozpont.hu
erő–egyensúly–hajlékonyság–kitartás • szabad ízületi mozgások • derék- és hátfájdalmak megelőzése
2018. február 18. vasárnap
2018. március 25. vasárnap
2018. április 14. szombat
2018. május 13. vasárnap
4 alkalmas gyakorlati tanfolyam, melyben kulcsokat kapsz a sikereses élet legfontosabb témáihoz.
2017. január 20. (Szo), 9-17h
A részvétel előfeltétele az ENNEAGRAM alaptanfolyam elvégzése vagy az Enneagram rendszerének alapfokú ismerete.
2018. május 5-6. (Szo-V), 9-17h
2018. február 24. (Szo), 9-17h
AZ ENNEAGRAM II. részvételének előfeltétele az ENNEAGRAM alaptanfolyam elvégzése vagy az Enneagram rendszerének alapfokú ismerete.
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
esti változat:
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
hétvégi változat:
2018. február 3-4. (Szo-V), 10-17h
A tanfolyamot két napos és két estés változatban is meghirdetjük!
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
2018. január 20-21. (Szo-v), 9-16h
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
2018. február 7-től szerdai napokon, 18-20h
Ízelítő a témákból:
az ember és a világ szellemi felépítése • tudatszintek • planetáris inkarnációk, a Föld létének szellemi háttere • karma és reinkarnáció • angyalok és ellenerők • szellemi praxis • beavatás és megvilágosodás
A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.
Ízelítő a témákból:
A földfejlődés és emberiségfejlődés kiemelkedő eseményei Krisztustól napjainkig • Michael - impulzus • az elementális világ lényei • közteslét eseményei • Szent Grál titkai • egészség, betegség, gyógyulás a szellemtudomány megközelítésében • damaszkuszi élmény
A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.
Ízelítő a témákból:
A csakrák működése és sajátosságaik • csakrakapcsolatok • a hozzájuk kapcsolódó életterületek, betegségek • az egyes csakrákhoz tartozó pozitív és negatív elementálok • a harmonikus és diszharmonikus működésről • a csakrák tisztítása és erősítése
Kalligráfia vágotthegyű tollal:
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
Kalligráfia hegyes tollal:
2018. január 8-tól (hétfői napok), 18-20h
Kalligráfia ecsettel:
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A tanfolyamot 3 különböző eszköz használatával hirdetjük meg. Az egyes tanfolyamok egymástól függetlenül is elvégezhetők.
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
2018. január 27-28. (Szo-V), 9-16h
Üvegfestészet és Szakrális Geometria workshop
2018. február 3-4. (Szo-V), 9-16h
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapj induló tanfolyamainkról!

Napfényes Tanfolyamok
Kik vagyunk?
Tanfolyamok listája
Tanfolyamvezetők
Tanfolyami videók
Hasznos tudnivalók
Térkép, elérhetőség
Facebook
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
Kiemelt tanfolyamaink
Természetes életmód
Természetes életmód haladó
Bevezetés a szellemtudományba
Szellemtudományi haladó
A csakrák felépítése és működése
Mit üzen a betegség?
Cikkek
A születés csodája
A csakrákról általában
Tudatos Hangszerválasztás
A zene hatása az emberre
Bothmer gimnasztika
Önismeret – önértékelés - önbizalom
Honlaptérkép
További Napfényes honlapok
Napfényes Élet Alapítvány
Napfényes Gyógyközpont
Napfényes Étterem
Napfényes Cukrászat
Napfényes Fesztivál
Napfényes Szabadegyetem
Szófia Művészeti Egyesület
Tanfolyami honlapok
A Zene mindenkié
Rajz és festőtanfolyamok
Bach virágterápia
Szakrális Geometria

Keresés a honlapon
Keresés

Copyright © 2011 Napfényes Élet Alapítvány - info@napfenyestanfolyamok.hu
Tanfolyami helyszín: 1063 Budapest, Bajnok u. 12. • Telefon: 1/311-9999, 30/311-9999