Kik vagyunk mi? Cikkek Tanfolyamvezetők Tanfolyamok
Tanfolyami videók | Jelentkezés, tudnivalók Kapcsolat: Napfényes Élet Alapítvány - Tel.: 311-9999

Egészséges életmód – a spiritualitás kapuja

Nagy divatja van mostanában a tudatos diétáknak, a természetes életmódra való törekvésnek. Az ember eme igénye teljességgel érthető: civilizációs környezetünk rengeteg stresszt okoz szervezetünk számára, ami számos testi-lelki baj forrása. Lelkünk mélyén visszavágyunk abba az ősi összhangba, abba az ősi harmóniába a természettel, amiből az ember fejlődése során kiszakadt.

Harmónia

A Föld Anyával, a természettel összhangban megvalósított élet valójában nagyon ősi tanítás. Az ember a természet közegéből származik, és számos láthatatlan szál fűzi a természeti erőkhöz, melyektől, ha elszakad, nem tud egészségesen élni. A tiszta víz, a tiszta levegő fizikailag is jól megfogható szükségletei az embernek, de ugyanígy szüksége van rendszeresen napsugárzásra, a természeti elemekkel való élő érintkezésre is.

A testi egészségnek voltaképpen három alappillére van: a helyes táplálkozás, a helyes légzés és a helyes mozgás. Ha ez a három rendben van, az embernek tulajdonképpen nagy baja nem lehet. Talán meglepő, hogy a légzés e három legfontosabb dolog között szerepel, de gondoljunk csak arra, hogy a jógában például milyen nagy jelentőséget tulajdonítanak a légzésnek. A légzés nagyon komolyan kihat az idegrendszer működésére, és ez által a lélekre – nem véletlen a „lélegzés” és a „lélek” szavak összecsengése a magyar nyelvben. Mint tudjuk, a stressz az egyik legfőbb megbetegítő tényező, aki tehát uralni képes a légzését, vagy legalább napi néhány percet szánni tud légzőgyakorlatokra, az eme hatásmechanizmuson keresztül nagyon sokat tehet egészségének megőrzése érdekében.

Helyes táplálkozás

A legtöbb hibát a mai civilizált ember mégis a táplálkozásával követi el. Senki nem gondolhatja például, hogy az az évi 4 kg ételfesték, amit egy átlagember elfogyaszt, nem marad büntetlenül. Az ételfestékekben elég magas koncentrációban találhatók nehézfémek, amik igen nehezen ürülnek ki a szervezetből, és ez csak egy kiragadott példa a sok közül. Nézzük csak meg például, mi bújik meg egy átlagos levesporban vagy margarinban: mesterséges színezékek, tartósítószerek, E betűk mögé rejtőző mesterséges adalékok sora. Mindez teljességgel idegen az emberi test számára, és gyakorlatilag méregként hat, ha bekerül. A testidegen, mesterséges adalékokon túl számos más hibaforrás is megbújhat az étrendben: például a rendszertelenség vagy a túlzott mennyiség. Igen nagy kultusza van például a bőséges fehérjefogyasztásnak manapság, holott egy kifejlett szervezetnek valójában meglehetősen kevés fehérjére van szüksége. Minden többlet és méreg pedig, ami a szervezetbe kerül, kiválasztószerveinket terheli meg: májunk, vesénk, bőrünk és légzőrendszerünk eszeveszett harcot folytat nap mint nap, hogy az egészséges működéséhez szükséges belső egyensúlyt fenntartsa. Az emberi testet igen sok évet kibír, ha jó karban tartjuk, az előbb említett tortúra azonban idő előtt elhasználja, „leamortizálja” amúgy csodálatos bölcsességgel összerakott testünket.

A test a lélek temploma

„A test a lélek temploma” – mondták a régi bölcsek, és itt kap a testi egészség egy új dimenziót. Mindenki szeret egészséges lenni úgymond hétköznapi okok miatt: korlátoz a mozgásban, legyengít, elkedvetlenít, ha betegek vagyunk. A rossz közérzet lerontja kedélyállapotunkat, a betegség letompíthatja tudatunkat – és itt máris lelki síkon vagyunk. Egy egészséges ember aktív a külvilágban, amiben akadályozza az, ha a teste beteg. Ha valaki elindul a tudatos önismeret útján, akkor ehhez a külső aktivitáshoz egy belső aktivitás is párosul – ezt azonban ugyanúgy megnehezíti vagy ellehetetleníti, ha a testünk nem egészséges. A spiritualitás felé forduló embernek tiszta tudattal kell rendelkeznie, hogy lelkével felemelkedhessen mindahhoz, ami a szellemi világból eléri őt. A tiszta tudat azonban egészséges testben tud működni igazán, részben a figyelem miatt (amit lekötnek a testi bajok), részint amiatt, mert a testi egészség befolyásolja a tudatszintet: kifinomodnak az érzékek, javul a koncentráció, megnő a megértésre és az együttérzésre való képesség, ha testileg egészségesek vagyunk.

Régen az ember nagyon sok mindent ösztönösen csinált, amire ma már nem képes, részben amiatt is, mert kiszakadt a természeti közegéből, a természetes ritmusokból. A természetes életmódot a ma emberének gyakorlatilag újra kell tanulnia, és ebben szakavatott természetgyógyászok, a természetes életmód alapos ismerői tudnak a segítségünkre lenni. A Magyar Természetgyógyászok Szövetsége 2009-ben a Természetgyógyászatért díjjal tüntette ki eddigi munkásságáért Váradi Tibor természetgyógyászt és vallásbölcsészt.

Váradi Tibor a Napfényes Élet Alapítvány szervezésében rendszeresen tart tanfolyamokat az egészséges életmód és a modern szellemi tanítások témakörében. A Természetes életmód kezdő és haladó tanfolyamok időpontjait megtalálja honlapunkon. Ugyanitt megtalálhatóak a szellemtudományi alaptanfolyamok kezdési időpontjai is: kezdő és haladó tanfolyamok indulnak rendszeresen, emellett félévente indul csakra-tanfolyam is, ahol az emberi csakrarendszer működésének megismerése a cél. Az alapítvány további tevékenységeiről és programjairól a napfenyes.hu weboldalon talál információt.

Andics Árpád

Kapcsolódó tanfolyamok:

A természetes életmód alapjai tanfolyam

Természetes életmód haladó tanfolyam

Mit üzen a betegség? A modern kor pszichoszomatikája

Bach virágterápia tanfolyam

Bothmer gimnasztika

Gerinctorna

 

További cikkek

Kalligráfia – egy művészet újraéledőben

kalligrafia-cikk1

Ki ne érezte volna már egy szép, kézzel írt szöveg láttán, hogy melegség önti el a szívét? Néhány filmfeliratban is találkozhattunk hasonlóval, mint például az új Sherlock Holmes-mozi vagy a Harry Potter – Az Azkabani fogoly végén.

 

Bővebben...

Kalligráfia – a szépírás művészete

kalligrafia-cikk1

Szépírás – ezt jelenti a kalligráfia (kallos = szép, graphos = írás). De nézzük meg, hogy mit is takar ez a kifejezés, ha egy picit a szavak mögé nézünk!

 

Bővebben...

Egészséges életmód – a spiritualitás kapuja

cikk_eletmod

Nagy divatja van mostanában a tudatos diétáknak, a természetes életmódra való törekvésnek. Az ember eme igénye teljességgel érthető...

Bővebben...

Szabad hang-játék

cikk_szabadhang

Az örömteli, felszabadult játék lehetőségét a felnőttek teremtik meg gyermekeiknek a tér és az eszközök használatával. A gyermekek pedig boldogan belehelyezkednek és használják. De mi is ez a lehetőség?

Bővebben...

Ideális munka, tevékenység, hivatás

cikk_hivatas

Vannak, akiknek nincsen munkájuk. Vannak, akik váltani szeretnének. Sokan nem tudják, mihez is kéne kezdeniük. Van, aki nem meri a saját elképzeléseit követni. Van, aki a „megfelelő alkalomra” vár ... már évek óta.

Bővebben...

A csakrákról általában

cikk_csakra

A csakrák az ember fizikai szemmel láthatatlan, szellemi részeinek szervei, erõtestei. A fizikai test a normális érzékszervek számára is érzékelhetõ, az embernek azonban vannak olyan finomabb testei, amelyek az érzékfeletti, vagy más néven szellemi világhoz tartoznak.

Bővebben...

A születés csodája

cikk_szuletes

A várandósság és a szülés szép és személyiségformáló szakasz a nő életében, újra és újra bekövetkező, mégis mindig egyedülálló élmény. Változást hoz, és olyan erőkkel szembesít, amelyeket korábban nem ismerhettünk.

Bővebben...

Tudatos Hangszerválasztás

cikk_hangszer

A zenéhez való kapcsolódásunk egyik fontos állomása lehet a saját hangszerünk kiválasztása. Cikkünkben ehhez a döntéshez szeretnénk támpontokat adni.

Bővebben...

A zene hatása az emberre

cikk_zene

A zene és a hangok ugyanúgy mindennapjaink része, akár az evés, vagy az alvás. Ahogy táplálkozási szokásainkra vagy a mindennapi rutin elvégzésére is figyelmet szentelünk, ugyanúgy érdemes a minket körülvevő hangokhoz, zenéhez is tudatosabban hozzáállnunk.

Bővebben...

A Bothmer gimnasztika testre és lélekre gyakorolt hatása

cikk_bothmer

„A Bothmer gyakorlatoknak van története, van eleje, közepe és vége. Az ember valamin keresztül megy a gyakorlat elvégzése során, s más ember mikor befejezi azt.” Alheidis von Bothmer

Bővebben...

Önismeret – önértékelés - önbizalom

onbizalom

Az önbizalom a legtöbb, mi adható. Az önbizalom ad belső tartást a teljes értékű emberi élethez. Az önbizalom hit önmagunkban.

Bővebben...

Gerinc

cikk_gerinc

Korunk emberének egyik legtöbbet emlegetett egészségügyi tünetcsoportja a hátfájás. Ha megvizsgáljuk a „magyar valóságot”, észrevehetjük, hogy az emberek nagy részének van valamilyen gerinccel kapcsolatos problémája.

Bővebben...


csütörtökönként 18:00-19:00 www.napfenyesgyogykozpont.hu
erő–egyensúly–hajlékonyság–kitartás • szabad ízületi mozgások • derék- és hátfájdalmak megelőzése
2018. február 18. vasárnap
2018. március 25. vasárnap
2018. április 14. szombat
2018. május 13. vasárnap
4 alkalmas gyakorlati tanfolyam, melyben kulcsokat kapsz a sikereses élet legfontosabb témáihoz.
2017. január 20. (Szo), 9-17h
A részvétel előfeltétele az ENNEAGRAM alaptanfolyam elvégzése vagy az Enneagram rendszerének alapfokú ismerete.
2018. május 5-6. (Szo-V), 9-17h
2018. február 24. (Szo), 9-17h
AZ ENNEAGRAM II. részvételének előfeltétele az ENNEAGRAM alaptanfolyam elvégzése vagy az Enneagram rendszerének alapfokú ismerete.
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
esti változat:
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
hétvégi változat:
2018. február 3-4. (Szo-V), 10-17h
A tanfolyamot két napos és két estés változatban is meghirdetjük!
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
2018. január 20-21. (Szo-v), 9-16h
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
2018. február 7-től szerdai napokon, 18-20h
Ízelítő a témákból:
az ember és a világ szellemi felépítése • tudatszintek • planetáris inkarnációk, a Föld létének szellemi háttere • karma és reinkarnáció • angyalok és ellenerők • szellemi praxis • beavatás és megvilágosodás
A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.
Ízelítő a témákból:
A földfejlődés és emberiségfejlődés kiemelkedő eseményei Krisztustól napjainkig • Michael - impulzus • az elementális világ lényei • közteslét eseményei • Szent Grál titkai • egészség, betegség, gyógyulás a szellemtudomány megközelítésében • damaszkuszi élmény
A tanfolyamnak jelenleg nincs kiírt időpontja.
Ízelítő a témákból:
A csakrák működése és sajátosságaik • csakrakapcsolatok • a hozzájuk kapcsolódó életterületek, betegségek • az egyes csakrákhoz tartozó pozitív és negatív elementálok • a harmonikus és diszharmonikus működésről • a csakrák tisztítása és erősítése
Kalligráfia vágotthegyű tollal:
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
Kalligráfia hegyes tollal:
2018. január 8-tól (hétfői napok), 18-20h
Kalligráfia ecsettel:
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A tanfolyamot 3 különböző eszköz használatával hirdetjük meg. Az egyes tanfolyamok egymástól függetlenül is elvégezhetők.
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
2018. január 27-28. (Szo-V), 9-16h
Üvegfestészet és Szakrális Geometria workshop
2018. február 3-4. (Szo-V), 9-16h
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
A következő tanfolyam várható időpontja: 2018. tavasz
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapj induló tanfolyamainkról!

Napfényes Tanfolyamok
Kik vagyunk?
Tanfolyamok listája
Tanfolyamvezetők
Tanfolyami videók
Hasznos tudnivalók
Térkép, elérhetőség
Facebook
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
Kiemelt tanfolyamaink
Természetes életmód
Természetes életmód haladó
Bevezetés a szellemtudományba
Szellemtudományi haladó
A csakrák felépítése és működése
Mit üzen a betegség?
Cikkek
A születés csodája
A csakrákról általában
Tudatos Hangszerválasztás
A zene hatása az emberre
Bothmer gimnasztika
Önismeret – önértékelés - önbizalom
Honlaptérkép
További Napfényes honlapok
Napfényes Élet Alapítvány
Napfényes Gyógyközpont
Napfényes Étterem
Napfényes Cukrászat
Napfényes Fesztivál
Napfényes Szabadegyetem
Szófia Művészeti Egyesület
Tanfolyami honlapok
A Zene mindenkié
Rajz és festőtanfolyamok
Bach virágterápia
Szakrális Geometria

Keresés a honlapon
Keresés

Copyright © 2011 Napfényes Élet Alapítvány - info@napfenyestanfolyamok.hu
Tanfolyami helyszín: 1063 Budapest, Bajnok u. 12. • Telefon: 1/311-9999, 30/311-9999